DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
2
2

Mācību priekšmetu starptautisko olimpiāžu sezonas noslēgumā Latvijas jaunieši izcīna ilgi gaiditās zelta medaļas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Visi Latvijas ekonomikas izlases dalībnieki 22.septembrī no pirmās Starptautiskās ekonomikas olimpiādes atgriezīsies ar medaļām. Zelta medaļas saņemuši Vairis Stramkalis (Olaines 1.vidusskola), Roberts Pavlovskis (RTU Inženierzinātņu vidusskola) un  Alisa Turukova (Daugavpils Krievu vidusskola – licejs), bet  Diāna Paula Upmale (Cēsu Valsts ģimnāzija) un Kārlis Eiduks (Olaines 1.vidusskola) saņēmuši bronzas godalgas.

Pirmā starptautiskā ekonomikas olimpiāde tika gatavota vairākus gadus un tās organizatori Higher School of Economics (Maskava, Krievija) laikā no 14.-21.septembrim bija izstrādājuši trīs olimpiādes kārtas, kurās jaunieši pierādīja savas finanšu lietpratības prasmes, ekonomkas problēmu risinājumu izpratni un komandas sastāvā risināja noteiktu situācijas modeli, lai piedāvātu unikālu un pētnieciski pamatotu biznesa piedāvājumu. Olimpiādes atklāšanā jauniešus sasniegumiem uzrunāja un iedvesmoja olimpiādes padomes priekšsēdētājs, Hārvardas universitātes profesors un Nobela prēmijas laureāts Eric Stark Maskin.

Latvijas vēsturē šī ir pirmā reize, kad jauniešiem ar izcilām ekonomikas zināšanām un prasmēm ir iespēja sacensties starptautiskā līmenī vienlīdzīgi ar tādām izlasēm kā ASV un Krievijas jauniešiem, un olimpiādes rezultāti atspoguļo šo skolēnu pedagogu ilglaicīgu ieguldījumu jauniešu intereses attīstībā par ekonomiku kā mācību priekšmetu. Nozīmīgu sagatavošanas darbu pirms pasākuma nodrošināja Latvijas vadošo augstskolu mācībspēki. Latvijas komandas vadītājs Mārtiņš Danusēvičs olimpiādes norises laikā tika uzaicināts un iekļauts Starptautiskās ekonomikas olimpiādes Rīcības komitejā, kas stiprina iespēju Latvijai nodrošināt pasaules novitāšu pieejamību jauniešiem, kas apgūst ekonomiku Latvijā.

Latvijas jauniešu dalība pasākumā tiek īstenota projekta “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai”. Projekta vadītāja un Latvijas komandas vadītāja vietniece Liene Voroņenko norāda: “Komandas sasnieguma pamatā bija milzīgs jauniešu ieguldītais darbs gan pirms, gan olimpiādes norises laikā, jo tematiski olimpiādes ietvars būtiski pārsniedz vidusskolā paredzētās programmas apjomu. Šobrīd vērtējums parāda, ka ir izvērtējama iespēja veidot īpašu piedāvājumu skolēniem, kas padziļināti vēlas apgūt ekonomiku jaunā līmenī, kā arī jāveido pamatota pieredzes apmaiņa ar ekonomikas mācību priekšmeta skolotājiem par nepieciešamo papildu metodisko atbalstu jauniešu ar augstiem sasniegumiem prasmju attīstībai”. 

Valsts izglītības satura centrs informē, ka jaunieši atgriezīsies Latvijā 22.septembrī plkst. 10:55 starptautiskajā lidostā “Rīga”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI