DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Sāk daudzfunkcionālā dabas tūrisma centra Ķemeros satura izstrādi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitātes (LU) zinātnieki un eksperti sadarbojas ar Jūrmalas pilsētas domi un piedalās topošā interaktīvā dabas tūrisma centra Ķemeros izveidē.

Daudzfunkcionālā centra satura veidošanā piesaistīti vienpadsmit LU zinātnieki un pētnieki, kuru uzdevums ir izstrādāt tādu saturu, kas spēs ieinteresēt plaša spektra auditoriju, tomēr galvenā mērķauditorija būs skolas vecuma bērni un jaunieši. Centra galvenais mērķis ir sniegt tā apmeklētājiem iespēju interaktīvā un inovatīvā veidā iepazīt dabu un izzināt procesus dabā.

Visnozīmīgākais daudzfunkcionālā centra satura elements būs Jūrmalas dabas vērtības. Apmeklētāji varēs uzzināt līdz šim neizzināto par tādām šķietami pašsaprotamām dabas vērtībām kā smiltis, mežs un purvs, gūstot savu personisko pieredzi un vienlaikus aktivizējot maņas, uz savas ādas izbaudot dabā notiekošos procesus.

Šobrīd noris sadarbības projekta pirmais posms, kurā eksperti strādā pie astoņām tēmām – “Ķemeru purvs”, “Jūra”,  “Pļava, upe, mežs”, “Dabas materiāli” un citām. Ekspertu komandā ir dažādu jomu speciālisti, kas pārstāv vides zinātni, ģeogrāfiju, ģeoloģiju, ģeomorfoloģiju, ekoloģiju, botāniku, zooloģiju, mikrobioloģiju, medicīnu, farmāciju, fiziku, astronomiju un ķīmiju.

Nodomu protokols starp Jūrmalas pilsētas domi un LU tika parakstīts pērnā gada 9. martā. Tas paredzēja stratēģisku sadarbību projektā un LU ekspertu iesaisti centra koncepcijas un satura veidošanā. Pēc sadarbības līguma noslēgšanas šā gada pavasarī sākās aktīvs darbs pie dabas tūrisma centra Ķemeros satura izveides.

Sadarbības ietvaros ir notikušas vairākas ekspertu grupu tikšanās gan ar Jūrmalas domes pārstāvjiem, gan daudzfunkcionālā centra ekspozīcijas tehniskā projekta izstrādātājiem. Darba gaitā ekspertu grupa devās arī izbraukumā uz Ķemeriem, lai sajustu jaunveidojamā centra apkārtējo vidi. Eksperti atzīst, ka Ķemeru apmeklējums bija vērtīga pieredze, jo teritorijas apskatē gūtās sajūtas vēlāk tika iestrādātas tūrisma centra satura koncepcijā.

Daudzfunkcionālajam centram būs vairāki uzdevumi. Pirmkārt, tam būs izglītojoša funkcija – apmeklētājiem būs iespēja izglītojošā, izklaidējošā, informējošā un iesaistošā veidā iegūt zināšanas un izpratni par dabu, visvairāk par Jūrmalas dabas vērtībām. Otrkārt, centrs kļūs par nozīmīgu Jūrmalas tūrisma infrastruktūras mezglu – tas tiks iekļauts Jūrmalas kopējā tūrisma sistēmā un dos iespēju mērķtiecīgi virzīt tūrisma plūsmu. Treškārt, tas kalpos par platformu dažādu veidu sociālām un izglītojošām aktivitātēm, iesaistot sabiedrību.

Projekts ir daļa no Ķemeru attīstības vīzijas, kas Ķemeros paredz kurortoloģijas atdzimšanu un dabas tūrisma attīstību, sakārtojot jau esošo Ķemeru vēsturisko infrastruktūru, saglabājot unikālās Ķemeru dabas vērtības un izveidojot jaunus objektus.

Daudzfunkcionālais dabas tūrisma cent

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI