DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Sausuma dēļ Kandavas novadā lūdz izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ilgstošā sausuma dēļ Kandavas novada dome lūgusi Ministru kabinetu Kandavas novada administratīvajā teritorijā izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā, informējot par esošo stāvokli Zemkopības ministru Jāni Dūklavu un Zemkopības ministrijas Valsts sekretāri Daci Lucauu.

21.jūnijā Vides aizsardzības un komunālo jautājumu komitejas sēdē domes deputāti izskatīs jautājumu Par ārkārtas situāciju Kandavas novadā ilgstoša sausuma dēļ, pēc kuras tajā pašā dienā ir plānots sasaukt ārkārtas domes sēdi.

Sakarā ar to, ka Kandavas novadā ir iestājies ilgstošs sausuma periods un nokrišņi nav bijuši  gandrīz divus mēnešus, lauksaimnieki ir nonākuši grūtā situācijā. Sausuma un karstuma dēļ ir cietuši pilnīgi visi lauksaimniecības augi, lopkopji nespēj savākt pietiekoši daudz barības ziemas periodam, iegūstot vien trešo daļu no paredzētā daudzuma. Ganības ir izdegušas un neataug, lopi tiek piebaroti ar iepriekšējā gada barību.

Zemnieki ir informējuši Kandavas novada pašvaldību, ka sausā laika dēļ var ciest 80% ražas, tas nozīmē, ka lauksaimniekiem būs problēmas nokārtot kredītsaistības un viņi cietīs zaudējumus, kā arī nespēs nokārtot savas saistības ar Lauku Atbalsta dienestu (LAD).

Pamatojoties uz lauksaimnieku lūgumu Kandavas novada pašvaldība lūdz Ministru kabinetu izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā Kandavas novadā un realizēt atbalsta pasākumus krīzes situācijas pārvarēšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI