DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rēzekne iegūst sesto vietu Eiropas nākotnes pilsētu un reģionu reitingā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
12. februārī prestižā laikraksta “Financial Times” izdevums “fDi Magazine” paziņoja starptautiskā Eiropas nākotnes pilsētu un reģionu reitinga rezultātus. Rēzekne starp mikro pilsētām ārvalstu investīciju piesaistes kategorijā (FDI Strategy) ierindojusies augstajā sestajā vietā.

Lai noteiktu perspektīvākās Eiropas pilsētas un reģionus, Financial Times pētnieki veica vērtējumu pēc noteiktiem kritērijiem, ņemot vērā iepriekšējo gadu sasniegumus, statistiku, kā arī nākotnes ieceres. Rēzeknes pilsēta tika atzīta par sesto pievilcīgāko mikro pilsētu (iedzīvotāju skaits līdz 100 000) ārvalstu investīciju piesaistei. Kopumā kategorijā tika izvērtēti 146 pieteikumi.

"Mēs esam pagodināti, ka mūsu darbs ir novērtēts un mēs esam iekļauti starp Eiropas perspektīvākajiem galamērķiem investīciju piesaistē. Esam gatavi smagi strādāt un sadarboties ar mūsu iedzīvotājiem arī nākotnē, lai kļūtu par plaukstošu un investīcijām saistošu reģionu. Iekļūšana reitingā parāda to, ka esam uz pareizā ceļa un mūsu izstrādātā stratēģija darbojas. Šobrīd mūsu stratēģiskās prioritātes ir investīciju piesaiste, projektu realizācija, kā arī jaunu darbavietu radīšana, kas savukārt sniedz jaunas iespējas gan ārzemju investoriem, gan arī vietējiem iedzīvotājiem," iekļūšanu reitingā komentē Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

Ar plašāku informāciju var iepazīties šeit: https://www.fdiintelligence.com

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI