DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pēc grāmatvedības procesu sakārtošanas Gulbenes novada pašvaldība ietaupīs vairāk nekā 131 tūkstoti eiro gadā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Gulbenes novada pašvaldība, ieviešot Valsts kontroles ieteikumus pašvaldības grāmatvedības procesu sakārtošanā, novada iedzīvotāju vajadzībām varēs atvēlēt par 131 tūkstoti eiro gadā vairāk.

Racionālas saimniekošanas rezultātā iegūtos papildus līdzekļus pašvaldība izlietos svarīgām novada iedzīvotāju vajadzībām. Tiks paplašināts personu loks, kas var saņemt dzīvokļa pabalstu naudā. Daļa ietaupīto finanšu līdzekļu tiks izlietoti pedagogu darba samaksas palielināšanai saskaņā ar Ministru kabineta noteikto. Paredzēts atbalstīt arī novada kolektīvu dalību Latvijas valsts simtgades Dziesmu un deju svētkos, kā arī paplašināt novada tūrisma piedāvājumu, Gulbenes dzelzceļa stacijā izveidojot izglītojošu un interaktīvu centru "Dzelzceļš un tvaiks". Tajā plānots izvietot vairāk kā 30 interaktīvas ierīces, kuras paredzētas dažāda vecuma mērķauditorijai. To apmeklējot, varēs iejusties vilciena mašīnista lomā, piekraut vagonus, būvēt sliežu ceļus, pārslēgt pārmijas, lai vilcieni nesaskrietos, iepazīt dzelzceļa profesijas, vēsturi un veikt citas interesantas darbības. Šī pašvaldības iniciatīva tiks īstenota ar uzņēmēju un iestāžu atbalstu. Interaktīvo centru plānots atvērt 2018.gada 2.septembrī.

"Šis ir labs piemērs valsts un pašvaldības institūciju sadarbībai. Ņemot vērā ieteikumus un mainot savu grāmatvedības politiku, esam ietaupījuši vērā ņemamus finanšu līdzekļus, kurus, protams, izlietosim mūsu iedzīvotāju interesēs. Tā kā šovasar norisināsies Dziesmu un deju svētki, tad daļa no ietaupītās naudas tiks novirzīta novada amatiermākslas kolektīvu tērpu iegādei un šūšanai. Ceram, ka arī turpmāk sadarbība Valsts kontroli būs pozitīva un veicinās mūsu darba produktivitāti," norāda Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Andris Vējiņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI