DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas Ārpolitikas institūts laiž klajā savu jaunāko publikāciju: “Latvijas ārējā un drošības politika. Gadagrāmata 2018”.

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI), turpinot tradīciju, kopā ar saviem draugiem un atbalstītājiem laiž klajā savu jaunāko publikāciju: “Latvijas ārējā un drošības politika. Gadagrāmata 2018”. Tās prezentācija norisināsies šī gada 23. janvārī, no plkst. 10.30 līdz 12.00 “Altum”, Doma laukumā 4, Rīgā.

Latvijas ārējās un drošības politikas gadagrāmata ir ikgadēja publikācija, kurā LĀI turpina izvērtēt Latvijas starptautiskos izaicinājumus un izvēles, informēt sabiedrību un sniegt rekomendācijas ārpolitikas veidotājiem un lēmumu pieņēmējiem.

2017. gads ir bijis dinamisks un izaicinājumiem bagāts. Latvija ir stiprinājusi savu drošību Eiroatlantiskās kopienas ietvaros. Saskaņā ar Varšavas samita lēmumiem Latvijā un pārējās Baltijas valstīs tika izvietoti NATO daudznacionālie spēki. Latvija ir veicinājusi reģionālo sadarbību ar kaimiņvalstīm ES un NATO ietvaros, vienlaikus proaktīvi atbalstot Austrumu Partnerības valstis un turpinot sadarbību ar Centrālāzijas valstīm. Turpinājusies arī kopējā Āzijas virziena iespēju aktīva apzināšana un attīstīšana. Tomēr transformējošā globālā un reģionālā vide rada acīmredzamus pārbaudījumus Latvijas ārpolitikai. Līdzīgi kā 2017. gads arī 2018. gads nesīs daudzus pārbaudījumus, sarežģītus lēmumus un iespējas, taču Latvijas simtgade ir apliecinājums mūsu spējai pārvarēt grūtības un aizstāvēt savas intereses starptautiski.

Grāmatas prezentācijas īpašie viesi būs Latvijas Republikas Ārlietu ministrs, Edgars Rinkēvičs un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš. Diskusijas dalībnieku lokā būs Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, Latvijas Universitātes asociētais profesors Ojārs Skudra, Austrumeiropas politikas pētījumu centrs (APPC) izpilddirektors Andis Kudors un LTV ziņu dienesta raidījuma "Pasaules panorāma" vadītājs Imants Frederiks Ozols. Pasākumu vadīs Latvijas Ārpolitikas institūts direktors, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Andris Sprūds.

Visi interesenti laipni aicināti pievienoties: http://ej.uz/YEARBOOK_2018

Projektu atbalsta Latvijas Republikas Saeima un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Frīdriha Eberta fondu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI