DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ar ESF atbalstu izstrādās un aprobēs metodoloģiju publisko pakalpojumu pārveidei

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir uzaicinājusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) iesniegt pieteikumu Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansējuma saņemšanai, lai izstrādātu un aprobētu metodoloģiju publisko pakalpojumu pārveidei. Programmas īstenošanai no ESF paredzēti 340 000 eiro.

Ar ESF atbalstu paredzēts izstrādāt un aprobēt publisko pakalpojumu sniegšanas procesu pārveides metodoloģiju, nodrošinot ātrāku un efektīvāku publisko pakalpojumu sniegšanu, samazinot valsts pārvaldes izmaksas un administratīvo slogu, kā arī radot priekšnosacījumus pakalpojumu digitalizācijas straujākai attīstībai.

VARAM projekta īstenošanā iesaistīs piecas valsts pārvaldes institūcijas, kas prioritāri sniedz pakalpojumus komercdarbības, nodokļu, valsts pārvaldes procesu digitalizācijas, sociālās drošības un pašvaldību kompetencē esošās jomās. Tajās līdz 2022. gada vidum tiks īstenota pakalpojumu sniegšanas pārveide.

Kopējais pieejamais finansējums projekta īstenošanai ir 400 000 eiro, tai skaitā ESF finansējums – 340 000 eiro un valsts budžeta finansējums – 60 000 eiro.

Atbildīgā iestāde par programmu ir Valsts kanceleja. Finansējuma saņēmējs – VARAM  - projektu CFLA var iesniegt līdz š.g. 12. februārim.

ESF atbalsts publisko pakalpojumu pārveidei paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība 3.4.2. specifiskā atbalsta mērķa "Valsts pārvaldes profesionālā pilnveide, publisko pakalpojumu un sociālā dialoga attīstība mazo un vidējo komersantu atbalsta, korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas sekmēšanai" 3.4.2.3. pasākuma "Publisko pakalpojumu pārveides metodoloģijas izstrāde un aprobācija" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI