DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Starptautiska konference "Kiberšahs 2017" fokusēsies uz kiberdrošību lietu interneta laikmetā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 5. oktobrī CERT.LV un ISACA Latvijas nodaļa sadarbībā ar Latvijas Mobilo Telefonu, SQUALIO cloud consulting un Accenture Latvia rīko starptautisko kiberdrošības konferenci "Kiberšahs 2017". Šogad konferences galvenā uzmanība tiks pievērsta lietu interneta (Internet of Things) drošības aspektiem.

Valsts iestādes un uzņēmēji cenšas nodrošināt savu informācijas sistēmu un sniegto pakalpojumu drošību un pieejamību, tādēļ datu drošība un privātums būs galvenais konferences fokuss arī šogad. Svarīgs aspekts lietotājiem ir personīgo datu drošība, jo tendences rāda, ka datorvadāmas iekārtas pārņems automašīnas, sadzīves ierīces un rūpnieciskās iekārtas,  kā arī medicīnas iekārtas.

"Par lietu internetu un viedpalīgiem runā jau labu laiku, taču tagad arvien biežāk gan uzņēmumi, gan privātpersonas sāk pielietot to savā ikdienā. LMT tīklā jau katrs piektais pieslēgums ir IoT robots jeb kāda lietu interneta ierīce. Paredzams, ka tuvāko trīs gadu laikā šādu robotu būs vairāk nekā dzīvu klientu. Lai ledusskapis nepārtaptu par ierīci Pentagona uzlaušanai, jau pašā sākumā jādomā ne tikai par viedpalīgu funkcionalitāti, bet arī to drošību un pārvaldību," norāda Latvijas Mobilā Telefona drošības dienesta direktors Egons Bušs.

Tuvākajā laikā Eiropas Savienībā tiks pārskatīti daudzi regulējumi, lai nodrošinātu patērētāju drošību. Kā mainīsies drošības prasības nākamo gadu laikā? Kā tās ietekmēs IT sektoru un galu galā - patērētājus? Konferencē par drošību un privātumu lietu interneta jomā runās Eireann Leverett, starptautiskais lietu interneta un kiberrisku eksperts.

Citas konferences tēmas ietver CERT.LV veiktos pētījumus kibernoziedzībā, ļaunaturas izplatībā un programmatūras drošībā. Notiks arī tīkla un informācijas sistēmu (NIS) direktīvas ieviešanai veltīta paneļdiskusija, kurā eksperti no Latvijas, Igaunijas un Nīderlandes diskutēs par veidiem, kā valstis noteiks ziņošanu par incidentiem kritiskajās iestādēs.

Kiberdrošības konference "Kiberšahs 2017" pulcēs vairāk kā 500 IT drošības speciālistus un interesentus. Konferenci atklās LR Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. Konferencē uzstāsies pasaules kiberdrošības eksperti no Latvijas, Lielbritānijas, Igaunijas, Čehijas, ASV, Nīderlandes.

Ikvienam interesentam būs iespējams vērot konferenci tiešsaistē vietnē straume.lmt.lv.

Konferences mērķauditorija ir valsts un pašvaldību iestāžu atbildīgās personas par IT drošību, IT drošības speciālisti, IT drošības entuziasti, kā arī citi nozares pārstāvji.

Pasākuma ģenerālsponsors ir SIA Latvijas Mobilais Telefons. Konferenci atbalsta SQUALIO cloud consulting, Accenture Latvija un Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija.

Konference notiek Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros. Kiberdrošības mēneša mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par kiberdrošību.

 
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI