DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārpolitikas eksperts: Ziemeļkoreja jau atkārtoti satricina pasauli!

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā nedēļas nogalē Ziemeļkoreja jau atkārtoti satricināja pasauli gan vārda tiešā, gan pārnestā nozīmē. Tā veica savas valsts vēsturē jau sesto kodolieroču izmēģinājumu, kas sekoja tikai pāris dienas iepriekš notikušajam raķetes šāvienam pāri Japānas teritorijai, kā arī nesen notikušajam starpkontinentālo raķešu izmēģinājumam. Tā vien šķiet, ka Ziemeļkorejai arvien mazāk rūp ko par to domā starptautiskā sabiedrība, tostarp arī tās vienīgas būtiskais tirdzniecības partneris Ķīna, stāsta RSU docents, LĀI pētnieks Māris Andžāns.
Zīmīgi, ka kodolieroču izmēģinājums notika vien īsu brīdi pirms Ķīnas BRICS samita, kur pie Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina ir ieradies arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, atzīmē pētnieks.

Vieglu izvēļu nav nevienai no valstīm! No vienas puses starptautiskā sabiedrība var samierināties ar kodolieročiem bruņotu Ziemeļkoreju, kas savas kapacitātes attīsta un nākotnē paver aizvien jaunas perspektīvas, bet no otras puses tā var darīt vairāk, sākot jau ar Ķīnu, kas veido vairāk nekā 90% no Ziemeļkorejas ārējās bilances, skaidro RSU docents un LĀI pētnieks Māris Andžāns

Sarunas ar Ziemeļkoreju līdz šim nav devušas vēlamos rezultātus, līdz ar to potenciāli nevajadzētu izslēgt arī militāru risinājumu. Pētnieks norāda, ka ir pilnīgi skaidrs, ja kāds rīkosies tad tās būs Amerikas Savienotās Valstis, kur ne prezidentam ne tā administrācijai vieglu izvēļu nebūs. Ir tikai laika jautājums, kad uz spēles tiks liktas ne vien Dienvidkorejas un Japānas pilsētas, bet arī lielākās ASV pilsētas, līdz ar to pētnieks aicina konfliktu novērst jau laikus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI