DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija nosoda teroraktus Irākā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ārlietu ministrija asi nosoda 30. maija naktī Bagdādē, Irākā, notikušos divus teroraktus, kuros gājuši bojā vairāk nekā divdesmit un ievainoti vairāki desmiti cilvēki. Terorakti notikuši, uzspridzinot automašīnas, Karradas (Karrada) rajonā pie saldējuma kafejnīcas un vienā no Karkas (Karkh) rajona laukumiem. Uzbrukumi bijuši mērķtiecīgi organizēti pret šiītiem, kuru ģimenes ar bērniem pulcējušās uz vakariņām, kas Ramadāna laikā atļauts tikai diennakts tumšajā laikā. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmusies teroristiskā organizācija ISIL/Daesh, kas šiītus uzskata par neticīgajiem.

Ārlietu ministrija pauž līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem, kā arī novēl drīzu atveseļošanos ievainotajiem.

Latvija stingri iestājas pret jebkāda veida terora un vardarbības aktiem, kā arī turpinās darbību starptautiskajās operācijās cīņā pret terorismu.

Musulmaņu svētais mēnesis Ramadāns sākās pagājušajā sestdienā. Arī 2016. gada Ramadāna laikā notika nāvējoši uzbrukumi, nogalinot un ievainojot vairākus simtus cilvēku. Šobrīd ISIL/Daesh īpaši pastiprinājuši uzbrukumus Bagdādei, atbildot uz Irākas valdības un starptautisko spēku centieniem atbrīvot Mosulu no islāmistiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI