DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Nīderlandes un Francijas vēlēšanu secinājumi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada 10. maijā notika Latvijas Ārpolitikas institūta sadarbībā ar Friedrich-Ebert-Stiftung organizēto pusdienu diskusiju cikla pirmā ekspertu tikšanās - "Nacionālo vēlēšanu Nīderlandē un Francijā ietekme uz Eiropas Savienību: kā novērst Eiropas Savienības kodola disintegrāciju?".

Diskusijā piedalījās tādi ārvalstu eksperti kā  Dominikss Davids, Francijas Starptautisko attiecību institūta izpilddirektora īpašais padomnieks, un Andre Krauvels, Amsterdamas Brīvās universitātes asociētais profesors. Eksperti iepazīstināja ar savu vērtējumu par tikko notikušo vēlēšanu rezultātu cēloņiem Nīderlandē un Francijā un šo valstu politiskās sistēmas attīstības perspektīvām.

Viens no būtiskākajiem secinājumiem ir tāds, ka šīs vēlēšanas ir apliecinājušas, ka sabiedrība kopumā nav noskaņota pret Eiropas integrāciju un ka ir iespējams veidot sekmīgu vēlēšanu kampaņu, esot pro-Eiropeiski noskaņotiem.

Dalībvalstu sabiedrības vēlas izmaiņas Eiropas Savienībā, tāpēc politikas veidotājiem būs jāpieliek lielas pūles, lai transformētu Eiropas Savienību jeb arī mainītu pastāvošos sabiedrības uzskatus. Vienlaicīgi eksperti uzsvēra, ka populisms un anti-Eiropeiskie sentimenti Francijā un Nīderlandē nākotnē saglabāsies. Tā pamatā ir vairāku faktoru kopums, piemēram, mediju satura krītošā kvalitāte un mazāk izglītotas sabiedrības daļas politiskā aktivizēšanās.

Jau drīzumā Latvijas Ārpolitikas institūta mājas lapā būs pieejams detalizēts diskusijas apkopojums. Diskusiju otrais cikls norisināsies 2017.gada septembrī, kuras fokusā būs Eiropas Savienībai tik ļoti nozīmīgā Vācija un arī Itālija.

Seko līdzi mūsu aktivitātēm sociālajos tīklos un uzzini par pasākumiem pirmais.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI