DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Starptautiskā konferencē apspriedīs risinājumus ēnu ekonomikas mazināšanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
29.-30. septembrī Rīgā norisināsies starptautiska konference “Ēnu ekonomikas mazināšana: izaicinājumi un risinājumi”, kurā Latvijas un ārvalstu eksperti dalīsies labās prakses pieredzē ēnu ekonomikas mazināšanas un pretkorupcijas jomā.

Kā norāda finanšu ministre Dana Reizniece – Ozola: "Svarīgi ir precīzi apzināt problēmas un tad apņēmīgi tās risināt. Šī gada pavasarī kopā ar uzņēmēju organizācijām izstrādājām Ēnu ekonomikas apkarošanas plānu un jau ar nākamo gadu tiks ieviesta virkne būtisku tajā paredzētu pasākumu, kas gan papildinās budžetu, gan padarīs uzņēmējdarbību godīgāku."

Eksperti no Austrijas, Šveices, Lielbritānijas, ASV un Latvijas, kuri pārstāv pētniecības, publisko un uzņēmējdarbības sektoru, kā arī sociālos partnerus, diskutēs par ēnu ekonomikas izpausmēm dažādās jomās, analizējot šīs problēmas risinājumus un to efektivitāti, kā arī piedāvājot jaunus veidus ēnu ekonomikas mazināšanai. Tāpat konferences dalībnieki pievērsīsies tam, kā veicināt sadarbību starp publisko, privāto, akadēmisko un nevalstisko sektoru ēnu ekonomikas novēršanā un apkarošanā.

Konferenci rīko Valsts administrācijas skola. Plānots, ka tajā piedalīsies vairāk nekā 100 politikas veidotāji, tiesību aizsardzības un citu iestāžu, kā arī dažādu uzņēmējdarbības nozaru un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Konferences norises vieta ir Rātslaukums 1, Rīga (Rīgas domes sēžu zālē). Konferences darba valodas ir latviešu un angļu (tiks nodrošināts sinhronais tulkojums). Konferences programma pieejama šeit.

Konference tiek organizēta Eiropas Sociālā fonda projektu Nr.3.4.2.0/15/I/001 "Valsts pārvaldes cilvēkresursu profesionālā pilnveide labāka regulējuma izstrādē mazo un vidējo komersantu atbalsta jomā" un Nr.3.4.2.0/15/I/002 "Valsts pārvaldes cilvēkresursu profesionālā pilnveide korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas jomā" ietvaros.

Andris Kairišs
Valsts administrācijas skolas
ES fondu projekta vadītājs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI