DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Atklātā vēstule Ministru Prezidenta M.Kučinska kungam un Ministru Kabinetam, ceturtdienas 18.08 MK sēdē.

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO savu biedru vārdā vēršas pie Jums, lai šajā budžeta veidošanas laikā netiktu pieņemti lēmumi, kas aizvien vairāk sagrauj cilvēku ticību mūsu valstij, tās valdībai un Saeimai.

Šobrīd sekojot valsts budžeta veidošanas procesam rodas aizvien lielākas bažas, ka valdība jau kuro reizi atkāpsies no saviem solījumiem finansēt veselības aprūpi kā prioritāro jomu mūsu valstī. Esam vīlušies! Veselības aprūpes finansēšanas modeļa ilgstoši veidotajās diskusijās, kurās savu viedokli pauduši tik daudz kompetentu cilvēku un organizāciju, piedāvātie risinājumi netiek ņemti vērā.

Kārtējo reizi budžeta plānošanas laikā visas sarunas ir aizmirstas, un veselības aprūpei piešķirtais finansējums ir nepietiekams pat izdzīvošanai.

Veselības aprūpe nav tikai izdevumi, tie pirmkārt ir ticība un paļāvība uz savu valsti, kura varēs katru savu iedzīvotāju atbalstīt ne tikai veselībā, bet arī slimībā. Tās ir investīcijas cilvēkos un tautas nākotnē. Tā ir cīņa ar ēnu ekonomiku, jo cilvēki zinās, ka maksā nodokļus tādai valsti, kam rūp katrs tās iedzīvotājs.

Vēl valdība var izdarīt pareizo lēmumu starp ceļiem un aizsardzību, starp ekonomikas izaugsmi un celtniecību – pievēršoties arī cilvēkiem, kuri vēlas dzīvot un strādāt šajā valstī.

Aicinām Ministru Kabinetu ieklausīties Veselības ministres argumentos un būt drosmīgiem jau šogad veicot patiesas reformas pietiekama finansējuma nodrošināšanai veselības aprūpei. Mēs neprasām neiespējamo, mēs prasām ne vairāk kā jau šodien saņem Igaunijas, Lietuvas, Slovēnijas un citu ES valstu pilsoņi.

Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas SUSTENTO valdes priekšsēdētāja Gunta Anča

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI