DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Sociālās uzņēmējdarbības konference – UZ-ŅĒMĪGO notikums

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Š.g. 14. jūlijā plkst. 10:00 viesnīcā Jūrmala SPA konferenču centrā Zemgales NVO Centrs ciešā sadarbībā ar Latvijas Pilsonisko aliansi rīko konferenci ''UZŅĒMĪGO pasākums'', kas veltīta sociālās uzņēmējdarbības attīstībai. Konference tiek īstenota projekta SEED (Kompleksi pasākumi sociālās uzņēmējdarbības izglītības veicināšanai - www.seedproject.eu) ietvaros.

Konference paredzēta organizācijām un indivīdiem, kas interesējas par sociālo uzņēmējdarbību (turpmāk SU) un to jau veic, jo pasākuma laikā būs iespēja uzzināt likumdošanas aktualitātes, informāciju par finansējuma iespējām sociālās uzņēmējdarbības veicējiem, iepazīties ar jaunākajām tendencēm SU jomā, piedalīties darbnīcās, iepazīties ar labās prakses piemēriem citās Eiropas valstīs.

Sociālā uzņēmējdarbība ir kļuvusi par vienu no aktuālākajām tēmām visa Eiropā. Sociālie uzņēmēji tiek atzīti kā sociālo un ekonomisko pārmaiņu dzinējspēkiem Eiropā, tā kā tie veido brīvu un elastīgu tirgus ekonomiku. Balstīti uz spēcīgu ilgtermiņa sociālās ekonomikas tradīciju, sociālie uzņēmēji ir izmaiņu veicinātāji, radot inovatīvus risinājumus problēmu risināšanai. Darbojoties kopējām interesēm, tie rada darbus, nodrošina inovācijām bagātus produktus un pakalpojumus un veicina ilgtspējīgu ekonomiku. Visos Latvijas reģionos var atrast SU veicējus, arī Zemgalē arvien pieaug interese par SU jomu, par ko liecina NVO sektora aktivitātes saimnieciskās darbības veikšanā, ieguldot iegūtos līdzekļus savu mērķu sasniegšanai (palīdzība noteiktu sociālu jautājumu risināšanai, atbalsts saturīga brīvā laika pavadīšanā bērniem un jauniešiem, atbalsts personām, kas sasniegušas pensijas vecumu un tml.).

Uz konferenci aicināti visi interesenti, kas vēlas uzzināt par iespējām, kas tiks piedāvātas ES Fondu ietvaros sociālās darbības uzsākšanai un nodrošināšanai.

Konference tiek rīkota SEED projekta ietvaros un tā finansēta ar Eiropas Komisijas programmas ERASMUS+ atbalstu. Projekts tika īstenots divus gadus, sākot no 2014.gada 1.septembra līdz 2016.gada 31.augustam.

Informācija par pieteikšanos un darba kārtība: http://zemgalei.lv/view_60321_52271.html

Pieteikšanās termiņš – 27.jūnijs

Uldis Dūmiņš
Zemgales NVO Centrs / Zemgale NGO Centre
valdes priekšsēdētājsjs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI