DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš darbu uzsāks 21.septembrī

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

No 21.septembra darbu uzsāks jaunais Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš. „Viens no pirmajiem darbiem būs atklāta saruna ar visu Valsts kancelejas kolektīvu, lai saprastu būtiskākos īstermiņā veicamos darbus. Tikai izveidojot spēcīgu profesionāļu komandu, ir iespējams pilnvērtīgi īstenot Valsts kancelejai uzticētās funkcijas un sasniegt mērķus,” uzsver M.Krieviņš.

Vienlaikus starp būtiskajiem veicamajiem darbiem, M.Krieviņš min, ka jāveic vadības audits, lai saprastu, cik lielā mērā izveidotā struktūra atbilst kancelejai doto funkciju izpildei. "Šajā procesā liela loma būs sarunai ar Ministru prezidenti, viņas biroju, kā arī Ministru kabineta locekļiem un ministriju valsts sekretāriem. Valsts kancelejai līdztekus tās svarīgākajai funkcijai – nodrošināt atbalstu Ministru prezidenta un Ministru kabineta efektīvai darbībai – jāveido politika valsts pārvaldes jomā, kā arī jākoordinē tās īstenošana. No tā, cik labi strādā valsts pārvalde kopumā, ir atkarīga arī mūsu uzņēmēju spēja radīt pelnošus un eksportspējīgus uzņēmumus, kas rada darbavietas Latvijas iedzīvotājiem un maksā algu valsts pārvaldē strādājošajiem. Mērķis – izveidot profesionālu, efektīvu, modernu, uz rezultātu orientētu valsts pārvaldi – jau ir noteikts valdības deklarācijā – taču patlaban ir jāanalizē, vai līdz šim izmantotā pieeja un politikas īstenošanas rīki ir sevi attaisnojuši, jāskatās uz nepieciešamību tos mainīt, mācoties gan no citu valstu pieredzes, gan sadarbībā ar uzņēmējus apvienojošām un citām nevalstiskajām organizācijām, iesaistot arī akadēmiskos spēkus, kopīgi radīt jaunus risinājumus mērķa sasniegšanai. Darīšu visu iespējamo, lai ar laiku Valsts kanceleja kļūtu par labāko valdības centru Baltijas reģionā," atzīst Mārtiņš Krieviņš.

M.Krieviņa līdzšinējā darbība bija saistīta ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD), kur viņš pildīja vecākā padomnieka stratēģijas, reformu un politikas veidošanas jautājumos amata pienākumus.

Strādājot Pārresoru koordinācijas centrā, M.Krieviņa vadībā tika izstrādāts Nacionālais attīstības plāns 2014-2020. M.Krieviņš strādājis arī Valsts kancelejā Politikas koordinācijas departamentā, izstrādājot politikas koordinācijas sistēmu, valsts pārvaldes cilvēkresursu politiku, valsts pārvaldes reformu politiku. M.Krieviņam ir arī liela pieredze dažādu ārvalstu projektu vadībā. M.Krieviņam ir Rīgas Ekonomikas augstskolā iegūts Executive MBA un Latvijas Universitātē iegūts politikas zinātnes maģistra grāds.

Mārtiņa Krieviņa CV: http://www.mk.gov.lv/lv/content/direktors.

Sabīne Spurķe
Komunikācijas departamenta konsultante

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI