DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ar izstādes „Latvijas traģēdija. 1941” atklāšanu un simpoziju noslēdzas Latvijas prezidentūras publiskās diplomātijas programma Austrijā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Austrijā informē:
26. jūnijā Grācas Universitātē ar simpoziju un izstādes „Latvijas traģēdija.1941” atklāšanu tika noslēgta Latvijas prezidentūras ES Padomē publiskās diplomātijas programma Austrijā. Grācā pirmo reizi tika eksponēta Latvijas Okupācijas muzeja un muzeja „Ebreji Latvijā” kopīgi veidotās izstādes versija vācu valodā, kas paver plašākas iespējas Latvijas vēstures skaidrošanai arī nozīmīgajos vāciski runājošajos Eiropas reģionos.

Pasākumu ievadīja simpozijs, kurā piedalījās Grācas Universitātes vicerektors Pēters Šērers (Prof. Dr. Peter Scherer), Ludviga Bolcmaņa institūta vadītājs Štefans Karners (Prof. Dr. Stefan Karner), Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcijas nodaļas vadītājs Kārlis Dambītis, muzeja "Ebreji Latvijā" direktors Iļja Ļenskis, Latvijas Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Kārlis Eihenbaums, kā arī Ludviga Bolcmaņa institūta zinātniskais līdzstrādnieks Filips Lesiaks (Mag. Philipp Lesiak), kurš klātesošos iepazīstināja ar Austrijas un Latvijas vēsturnieku kopīgo pētījumu par Austrijas ebreju bēgļu gaitām uz Latviju pirms 2.pasaules kara 1938. un 1939. gadā.

Atklājot izstādi, klātesošos uzrunāja Latvijas vēstnieks Austrijā Edgars Skuja un Latvijas pastāvīgais pārstāvis EDSO, ANO un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē, vēstnieks Bahtijors Hasans. Pasākumā piedalījās Štīrijas federālās zemes un Grācas pilsētas oficiālie pārstāvji - Štīrijas ekonomikas un Eiropas lietu ministrs Kristians Buhmans (Dr. Christian Buchmann) un Grācas pilsētas vadības pārstāvis Markuss Šimaucs (Mag. Markus Schimautz), kā arī Latvijas goda konsuls Grācā Tino Pelcers (Mag. Tino Pölzer). Izstādes atklāšanu muzikāli bagātināja Grācā studējošās jaunās latviešu dziedātājas Sintija Šmite un Helēna Sorokina, kuru izpildījumā izskanēja latviešu tautas dziesmas.

Izstāde Grācā tapa sadarbībā ar Ludviga Bolcmaņa Kara seku pētniecības institūtu, kuram ir gan laba sadarbība ar Latvijas Okupācijas muzeju, gan plašs kontaktu tīkls un mērķauditorija Austrijā, kas izstādei nodrošinās atbilstošu publicitāti.

Minētā izstāde "Latvijas traģēdija. 1941" (Die Tragödie Lettlands. 1941) Grācas Universitātē būs atvērta līdz 10. jūlijam: Resowi-Zentrum der Karl-Franzens-Universität Graz, Bauteil E, 2.Stock.

Latvijas vēstniecība Austrijā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI