DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Eiropas institūts ASV atzinīgi novērtē Latvijas prezidentūras ES Padomē vērienīgo un visaptverošo programmu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība ASV informē:
Vašingtonā 26. jūnijā Latvijas vēstniecība sadarbībā ar Eiropas institūtu (The European Institute) rīkoja pusdienu diskusiju „Atskatoties uz Latvijas prezidentūras ES Padomē veikumu” (Assessing Latvia’s Presidency of the Council of the European Union). Diskusijas goda viesis bija Latvijas Valsts prezidenta Eiropas lietu un ekonomikas padomnieks, bijušais Eiropas Komisijas enerģētikas un attīstības komisārs Andris Piebalgs. Savā uzrunā A. Piebalgs atskatījās uz Latvijas paveikto prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā, un pievērsās arī nākamo prezidentūru dienaskārtības jautājumiem.

Eiropas institūts atzinīgi novērtēja Latvijas prezidentūras ES Padomē vērienīgo un visaptverošo programmu, kurā tika ietvertas galvenās Junkera Komisijas (Juncker Comission) prioritātes - Eiropas Investīciju plāna uzsākšana un īstenošana, Digitalās Eiropas bāzes attīstīšana un vienotā tirgus nostiprināšana, kā arī vienotu Enerģētikas Savienības pamatu izstrāde. Īpaši svarīgi Latvijai bija Eiropas Kaimiņu politikas jautājumi, uzsvaru liekot uz Austrumu partnerību. Krīze Ukrainā, Minskas vienošanos nestabilitāte un Vidusjūras reģiona migrācijas problēmas ir bijuši spēcīgākie izaicinājumi Latvijas prezidentūrai.

Diskusiju vadīja Eiropas institūta prezidente Džoela Atingere (Joëlle Attinger), to apmeklēja ASV administrācijas, ASV un Eiropas masu informāciju līdzekļu un pētniecības centru pārstāvji, ASV uzņēmēji, kā arī Vašingtonā akreditēto valstu vēstniecību pārstāvji.

Latvijas vēstniecība ASV
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI