DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latviešu valodas aģentūra organizē Dzimtās valodas dienas pasākumu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 21. februārī, plkst. 10.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē (Rīgā, Merķeļa ielā 13) Latviešu valodas aģentūra organizē Dzimtās valodas dienas pasākumu, kur Valsts vēstures arhīva pētniece Ina Grosena stāstīs, kā veidot dzimtas koku; arheologs Rūdolfs Brūzis atklās, ko par latviešu saknēm Livonijā vēsta arheoloģija; rakstnieks, triloģijas „Zīmogs sarkanā vaskā” autors Jānis Lejiņš iepazīstinās ar vēsturiska romāna tapšanu un folkloras kopa „Vilki” dziedās dziesmas, kas latviešu karavīrus pavadījušas cauri gadsimtiem.

Pasākumā apbalvosim Eiropas Valodu dienā 2013 izsludinātā radošo darbu konkursa "Dzimtas stāsti. Ar saknēm Latvijā" uzvarētājus. Šogad konkursā piedalījās jaunieši ne vien no Latvijas novadiem, bet arī no latviešu skolām ārvalstīs – Melburnas, Īrijas, Vašingtonas, Ņudžersijas, Čikāgas, Minsteres u.c.

Žūrijas komisija, kuras sastāvā bija Latvijas Rakstnieku savienības, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra, UNESCO LNK, Latvijas Universitātes un Latviešu valodas aģentūras pārstāvji, ir noskaidrojusi 35 labāko darbu autorus. Pasākumā gaidām visus konkursa dalībniekus un interesentus.

Tāpat kā iepriekšējos gadus labāko darbu fragmenti tiks apkopoti grāmatā. Tikko klajā nācis arī iepriekšējā gada skolēnu labāko darbu krājums "Latvija, es esmu Tavs bērns".

Dzimtās valodas diena pēc UNESCO iniciatīvas jau 14 gadus visā pasaulē tiek svinēta 21.februārī. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dzimtajai valodai, sekmēt tās lietojumu un popularizēt atziņu, ka dzimtā valoda ir dziļas un daudzpusīgas personības attīstības pamats.

Uz tikšanos Dzimtās valodas dienas pasākumā!

Vairāk lasiet www.valoda.lv

Velga Līcīte
Latviešu valodas aģentūra
Tel. 67201684
Rīga, Lāčplēša iela 35-5, LV-1011
E-pasts: velga.licite@valoda.lv
www.valoda.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI