DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicinām 7.–12. klašu skolēnus piedalīties erudīcijas konkursā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latviešu valodas aģentūra, īstenojot Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda projektu „Atbalsts Trešo valstu pilsoņiem pirms ieceļošanas un adaptācijas periodā”, jau otro gadu rīko un izsludina erudīcijas konkursu trešo valstu valstspiederīgo, Latvijas skolēnu un skolu jauniešu komandām. Konkursa uzdevums ir pozitīvas un izzinošas vides radīšana skolēniem par multikulturālu sabiedrību, kurā mēs dzīvojam. Šādi konkursi ļauj skolēniem izzināt vienam otru, iepazīstot gan kopīgo, gan atšķirīgo, kā arī sajust komandas garu, veicot konkrētus uzdevumus un cīnoties par galveno balvu.

Pagājušajā gadā atsaucība bija ļoti liela – konkursam pieteicās 73 komandas no visas Latvijas. Šogad aicinām 7.12. klašu skolēnus pārbaudīt savas spējas un talantus erudīcijas konkursā.

Konkursa mērķis ir sekmēt trešo valstu valstspiederīgo integrāciju Latvijas sabiedrībā, radoši pilnveidojot latviešu valodas prasmi, papildinot zināšanas par Latviju un pasauli, izkopjot sadarbības prasmes un sajūtoties piederīgiem Latvijai.

Konkursā var pieteikties 7.–12. klašu skolēnu komandas, kuru sastāvā ir 5 dalībnieki. Komandas kapteinim jābūt trešās valsts valstspiederīgajam vai mazākumtautības skolēnam.

Konkurss notiks 5 kārtās ar finālsacensībām Rīgā š. g. maijā.

Lūdzam aizpildīt pieteikuma anketu līdz š. g. 21. februārim un atsūtīt to uz e-pastu agentura@valoda.lv ar norādi Konkursam.

Vairāk lasiet www.valoda.lv un www.sazinastilts.lv.

Velga Līcīte,
Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja,
tel. 67201684
Rīga, Lāčplēša iela 35-5, LV-1011
e-pasts: velga.licite@valoda.lv
www.valoda.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI