DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Informatīvais seminārs par Latviešu valodas aģentūras darba rezultātiem projektā „Igauņu-latviešu un latviešu-igauņu vārdnīcas izstrāde”

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šā gada 2. oktobrī notiks Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbības projekta „Igauņu-latviešu un latviešu-igauņu vārdnīcas izstrāde” informatīvais seminārs par Latviešu valodas aģentūras darba rezultātiem. Seminārs notiks Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, 1. stāvā 2013. gada 2. oktobrī plkst. 15.00.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības struktūrfondu 3. mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbības programmas 2007.–2013. gadam atbalstu. Projektā paredzēts izstrādāt igauņu-latviešu un latviešu-igauņu vārdnīcu 40 000 šķirkļu apjomā, kā arī vārdnīcas elektronisko versiju, nodrošinot interesentiem iespējami plašāku piekļuvi vārdnīcai. Projekts noslēgsies 2015. gada aprīlī.

Seminārā Latviešu valodas aģentūra iepazīstinās ar projekta gaitu un vārdnīcas sastādīšanas rezultātiem. Nozīmīga projekta daļa ir vārdnīcas elektroniskās versijas izstrāde, lai veicinātu sabiedrībai plaši pieejamu vārdnīcas izmantošanu. Seminārā tiks prezentēta arī elektroniskās vārdnīcas pagaidu testa versija ar vismaz 15 000 šķirkļu, kas ļaus ikvienam interesentam iepazīties un izmantot vārdnīcas sastādīšanas rezultātus jau šobrīd. Turpmākā projekta gaitā testa versijā pieejamais materiāls atbilstoši darba gaitai tiks papildināts un pilnveidots, sasniedzot projektā noteiktos 40 000 šķirkļu līdz projekta pabeigšanas termiņam – 2015. gada aprīlim.

Informāciju par projektu meklējiet Latviešu valodas aģentūras mājaslapā www.valoda.lv un LVA izveidotajā projekta mājaslapā www.ee-lv.lv. Aicinām sekot mūsu tvitera kontam @eelv_lv, mācīties igauņu vai latviešu valodu un uzzināt par aktualitātēm vārdnīcas sastādīšanā.

Gunta Kļava
Latviešu valodas aģentūra
Tel. 67287228
Rīga, Lāčplēša iela 35-5, LV-1011
E-pasts: agentura@valoda.lv
www.valoda.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI