VIEDOKĻI
>
Par Latviju. Par Tevi Latvijā.
TĒMAS
07. jūnijā, 2012
Lasīšanai: 9 minūtes
RUBRIKA: Komentārs
TĒMA: Nodokļi

Sākumdeklarēšanas notikums. Nekad nav tik labi, lai nevarētu būt vēl labāk

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sākumdeklarēšanas likuma mērķis ir sekmēt fizisko personu mantiskā stāvokļa, ienākumu un izdevumu atbilstības un attiecīgi nodokļu samaksas un ienākumu legalitātes kontroles iespējas.

FOTO: Inga Kundziņa, A.F.I

Gandrīz 20 gadu sākumdeklarēšanas jeb nulles deklarācijas lēmuma mokām pienākušais gals, kas tika noorganizēts ātrā tempā, nemaz nebija tik šausmīgs. Aptuveni prognozētie deklarāciju iesniedzēju skaitļi ir sasniegti. Valsts ieņēmumu dienesta taktika deklarēšanai atvēlētajos trijos mēnešos pakāpeniski audzēt skaidrojošās informācijas plūsmu arī, šķiet, attaisnojusies, jo pieredze ar amatpersonām liecina, ka liela daļa no tām obligātās deklarācijas gadu no gada iesniedz pēdējā brīdī. Skeptiķu šim pasākumam nav trūcis nekad, iebildumu bijis daudz arī šajā pusgadā un netrūkst joprojām. Latvijas sabiedrībai tas kļuvis par veselības rādītāju: ja visi ko atbalstītu, būtu jāsatrūkstas, vai neesam sasirguši.
***
Šajā publikācijā paustais autora viedoklis un skatījums var nesakrist ar LV portāla redakcijas nostāju. Ar LV portāla redakcionālo politiku var iepazīties šeit.
Labs saturs
Pievienot komentāru

LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI