SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
21. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Kultūra
4
4

Valsts turpinās kompensēt abonētās preses izdevumu piegādi

Stājas spēkā 21.09.2019.
Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Sestdien, 21. septembrī, stājas spēkā grozījumi Pasta likumā, kas paredz, ka valsts līdz 2020. gada beigām turpinās daļēji kompensēt abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojuma radītos zaudējumus.

Saeima 19. septembrī atbalstīja par steidzamiem noteiktos grozījumus Pasta likumā, ar kuriem uz vienu gadu – no 2020. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 31. decembrim – pagarināts šobrīd piemērojamais regulējums attiecībā uz abonētās preses izdevumu piegādes nodrošināšanu un to radīto zaudējumu kompensēšanu. 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) 28. augustā lēma par universālā pasta pakalpojuma saistību pagarināšanu ar valsts akciju sabiedrību “Latvijas pasts” no 2020. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 31. decembrim, norādīts SPRK mājaslapā. Tostarp noteikts, ka universālā pakalpojuma saistības no nākamā gada attiecas arī uz abonēto preses izdevumu piegādi.

LV portāls skaidrojumā “Abonēto preses izdevumu piegāde – kas par to maksā?” jau rakstīja, ka Valdības rīcības plāna 94.1. pasākums paredz par vienu gadu pagarināt abonēto preses izdevumu piegādes regulējumu, kas nozīmē nepieciešamību nodrošināt pašreizējo atbalsta apmēru arī 2020. gadā.

Preses izdevumu piegādi visā Latvijā valsts kompensē no 2008. gada. Savukārt no 2012. gada atbalsta mehānisms ir nostiprināts Pasta likumā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI