SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
19. februārī, 2019
RUBRIKA: Infografika
TĒMA: Tieslietas
14
14

LV portāls gadu sāk ar strauju auditorijas kāpumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada janvārī LV portāla auditorija augusi par 22 procentiem, nodrošinot straujāko kāpumu – par četrām pozīcijām – visvairāk apmeklēto Latvijas tīmekļvietņu sarakstā. Ar 240 237 reālajiem lietotājiem mēnesī LV portāls kļuvis par 15. populārāko Latvijas tīmekļvietni. LV portāls ir daļa no oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” platformas, kuras kopējā auditorija janvārī sasniegusi 375 106 apmeklētājus.

LV portāls turpina izaugsmi kā oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” platformas daļa, veicinot sabiedrības tiesisko un pilsonisko izglītību un stiprinot tiesiskumu Latvijā. LV portāla auditorijas pieaugums apliecina sabiedrības pieprasījumu pēc kvalitatīva, uzticama satura.

Saskaņā ar starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma “Gemius” datiem LV portāls pastāvīgi atrodas 20 visapmeklētāko Latvijas tīmekļvietņu sarakstā, jau pagājušā gada oktobrī pārsniedzot 200 000 apmeklētāju slieksni. Šā gada janvārī vietnē ienākuši jau 240 237 reālie lietotāji, kas nozīmē, ka LV portāla saturu lasa katrs sestais Latvijas interneta lietotājs.

LV portāla lasītāju aptauja, kas tika veikta pagājušā gada nogalē, uzrāda augstu apmierinātības līmeni ar vietni – šādu vērtējumu snieguši 95% lasītāju (no 1002 aptaujas dalībniekiem). LV portāls palīdz izprast tiesības, pienākumus un iespējas – atzinuši 83% lietotāju. 94,1% aptaujas dalībnieku pauduši pārliecību, ka sniegt skaidrojumus par likumiem, citiem tiesību aktiem un to izmaiņām ir valsts funkcija.

Lielāko auditorijas interesi raisa LV portāla veidotie skaidrojumi, kā arī atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem jeb sniegtās e-konsultācijas. To apliecina arī aizvadītā gada vispopulārāko publikāciju saraksts:

LV portāla mērķis ir veicināt kvalitatīvu, informētībā balstītu, aktīvu pilsonisko līdzdalību, piedāvājot skaidrojošu un izglītojošu saturu, kā arī iespēju ikvienam vienkopus saņemt valsts iestāžu sniegto informāciju.

2018. gada pavasarī tika publiskota portāla jaunā versija, piesakot jauno zīmolu un paplašinot satura klāstu. Tika izveidots kanāls “Tiesās”, kā arī vairākas jaunas tematiskās sadaļas, piemēram, Vispārīgā datu aizsardzības regula, Tavai medijpratībai. Sekojot aktuālajām norisēm, šogad LV portāls īpašu uzmanību pievērš “Brexit” gaitai un ar šo procesu saistītajām izmaiņām regulējumā, kā arī izmaiņām administratīvās atbildības regulējumā un valstī veiktajiem pasākumiem naudas atmazgāšanas novēršanas jomā.

Izsakām pateicību saviem lasītājiem! Jūsu vērtējumi, ierosinājumi, arī paustā kritika ir nozīmīga turpmākai LV portāla attīstībai.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI