NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
09. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Pašvaldības
3
3

Iespēja tiešsaistē pieteikt mājokli Ukrainas bēgļu izmitināšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Zane Bitere, LETA

Latvijas iedzīvotājiem, kuri vēlas sniegt atbalstu kara bēgļiem no Ukrainas, tagad ir pieejams arī tiešsaistes rīks, kurā iespējams pieteikt savu mājokli šo cilvēku izmitināšanai.

Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu ir izstrādājis Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta sniegšanai nepieciešamās informācijas reģistru, kurā privātpersonas, kuras ir gatavas savā īpašumā esošo mājokli piedāvāt Ukrainas bēgļu izmitināšanai, var tiešsaistē reģistrēt savu īpašumu.

Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta sniegšanai nepieciešamās informācijas reģistrs ir pieejams vietnē https://cak.iem.gov.lv/. Tajā iespējams reģistrēt mājokli, autentificējoties ar latvija.lv piedāvātajām autentifikācijas iespējām (piemēram, internetbanku, e-parakstu), norādot, ka mājokļa īpašnieks sistēmai pievienojas kā privātpersona.

Reģistrā būs nepieciešams norādīt informāciju par mājokli, piemēram:

  • cik cilvēku iespējams izmitināt mājoklī (pieaugušos/bērnus);
  • pašvaldību, kuras teritorijā atrodas mājoklis;
  • mājokļa adresi un kontaktpersonu;
  • informāciju par mājoklī pieejamajām ērtībām (piemēram, istabu skaitu, virtuves, vannasistabas  pieejamību, iespējām uzņemt mājdzīvniekus u. tml.);
  • vai mājoklis ir piemērots izmitināšanai personām ar funkcionāliem traucējumiem;
  • termiņu, uz kādu mājoklis pieejams izmitināšanai (jānorāda datums).

Reģistrā iesniegtās ziņas par izmitināšanas vietām tiks nodotas pašvaldībām turpmākai informācijas izmantošanai, lai pašvaldības varētu operatīvāk risināt Ukrainas bēgļu izmitināšanas jautājumus sadarbībā ar privātpersonām.

Reģistrā pašvaldībām ir iespēja arī pievienot informāciju par noslēgtajiem īres līgumiem vai atlīdzību mājsaimniecībai, lai privātpersonas saņemtu valsts piešķirto atbalstu.

Informācija par finansiālo atbalstu privātpersonām, kuras savos mājokļos izmitina Ukrainas civiliedzīvotājus, pieejama LV portāla skaidrojumā “Pieejams finansiāls atbalsts iedzīvotājiem, kuri bez maksas izmitina Ukrainas civiliedzīvotājus”, kā arī Ekonomikas ministrijas mājaslapas sadaļā “Atbalsts Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanai un ēdināšanai”.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI