NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
21. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
3
3

“Mediācijas dienas 2022”: pasākumu programma dažādām auditorijām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

No 25. līdz 29. aprīlim norisināsies Mediācijas dienas 2022. Šogad Mediācijas dienās notiks vairāki publiski pasākumi dažādām auditorijām. Pasākumu mērķis – veicināt izpratni un informētību par mediāciju, mediācijas kā alternatīvas metodes tiesai konfliktu risināšanā pieejamību un izmantošanu.

Pasākumi, kurus Mediācijas dienās 2022 organizē Sertificētu mediatoru padome sadarbībā ar biedrību “Mediācija un ADR”.

  • Sertificētu mediatoru konsultācijas par mediācijas izmantošanu konkrētu strīdu risināšanai. Par konsultācijas laiku un vietu ir individuāli jāvienojas ar mediatoru, iespējamas arī attālinātās konsultācijas.
  • Foto orientēšanās “Mediācijas ceļš”. Mediācijas dienās un turpmāk ikvienam būs iespējams pārbaudīt savas zināšanas par mediāciju, dodoties pastaigā Rīgas centra ielās. Biedrības “Mediācija un ADR” izveidotās foto orientēšanās laikā būs jāapmeklē kartē atzīmētie kontrolpunkti, jāatbild uz jautājumiem par mediāciju un jāatrod fotogrāfijās attēlotie objekti.
  • Apzinātības prakses nodarbība notiks 26. aprīlī plkst. 19.00–20.30. Ikviens interesents aicināts uzzināt par apzinātības prakses pamatprincipiem. Apzināta komunikācija ietver uzmanīgu klausīšanos, vērību pret sarunu biedru un emociju apzināšanos, kas savukārt ietekmē mediācijas procesa kvalitāti un rezultātu. Nodarbību vadīs centra “Miervidi” pasniedzēja, psiholoģe, psihoterapeite un deju un kustību terapeite Indra Majore-Dūšele un psihologs,  uzņēmējs, centra “Miervidi” vadītājs Sandis Kristars Dūšelis.
  • Interaktīvs pasākums “Kā kļūt par mediatoru” notiks attālināti 27. aprīlī plkst. 10.00– 11.30. Aicināts piedalīties ikviens interesents. Pasākumā būs iespējams uzzināt par mediatoru mācībām, nepieciešamajām priekšzināšanām, atšķirībām starp mediatoru un sertificētu mediatoru, mediatoru sertifikācijas pārbaudījumiem, uzdot jautājumus. Pasākumā piedalīsies Sertificētu mediatoru padomes, biedrības “Mediācija un ADR”, biedrības “Integrētā mediācija” un biedrības “Mediācijas telpa” pārstāvji.
  • Bāriņtiesu un sociālo darbinieku attālinātā darbnīca/seminārs notiks 28. aprīlī plkst. 9.00–10.30. Lai pasākums veiksmīgi izdotos un sasniegtu katru interesentu, lūgums līdz 26. aprīlim iesūtīt jautājumus un sev interesējošās tēmas par mediāciju un mediācijas procesu vai dalīties pieredzē par mediācijas izmantošanu.
  • Tiesnešu un tiesas darbinieku attālinātā darbnīca notiks 28. aprīlī plkst. 13.00–14.30. Sertificētas mediatores Kristīne Dārzniece un Baiba Strupiša ar klātesošajiem apspriedīs jautājumus, kas saistīti ar mediācijas ieteikšanas praktiskajiem aspektiem, kā arī sniegs konkrētus ieteikumus un instrumentus, kā tikt galā ar eksaltētām vai emocionālām situācijām. Pieteikšanās šeit.
  • Lekcija “Mediācija un bērns vecāku konfliktā” notiks tiešsaistē 29. aprīlī plkst. 16.00–17.00. Aicināts piedalīties ikviens interesents. Lekciju vadīs sertificēta mediatore, sistēmiskā, ģimenes un pāru terapeite Lelde Kāpiņa. Pasākumam iespējams pieteikties līdz 27.04.

Līdztekus pasākumiem sertificēti mediatori Mediācijas dienās turpinās sniegt bezmaksas konsultācijas un bezmaksas seminārus tiešsaistes režīmā par mediāciju un ar to saistītajiem jautājumiem.

Bezmaksas konsultācijas norisināsies telefoniski, zvanot uz tālr. nr. 28050777, kā arī vēršoties pie jebkura no sertificētajiem mediatoriem, kuru kontakti atrodami sertificētu mediatoru mājaslapā www.sertificetimediatori.lv/mediatori/. Jānorāda, ka bezmaksas telefoniskās konsultācijas tiek sniegtas visu gadu.

Mediācija ir strīdu risināšanas veids, kas ir balstīts uz sadarbību vērstas un cieņpilnas komunikācijas principos, ļaujot izprast strīdā iesaistīto pušu kopīgās intereses un vērtības un rast abpusēji pieņemamu konflikta risinājumu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI