NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
14. maijā, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Veselība
18
18

Vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši ap 1000 strādājošo no visa tieslietu resora kolektīva

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Santa Koha, LV portāls

Šodien, 14. maijā, Tieslietu ministrija ir noslēgusi organizēto tieslietu resora kolektīvo vakcināciju pret Covid-19. Trīs dienu periodā, no 12. līdz 14. maijam, vakcīnu saņēmuši aptuveni 1000 strādājošo no visa tieslietu resora kolektīva.

Vakcīnu saņēma Tieslietu ministrijas, Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra, Patentu valdes, Maksātnespējas kontroles dienesta, Valsts probācijas dienesta, Valsts zemes dienesta, Valsts valodas centra, Valsts tiesu ekspertīžu biroja, Tiesu administrācijas, Juridiskās palīdzības administrācijas, Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijas, valsts oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis”, Tiesu namu aģentūras, Satversmes tiesas un brīvo juridisko profesiju pārstāvji (zvērināti notāri un to biroju darbinieki, zvērināti advokāti un to biroju darbinieki, zvērināti tiesu izpildītāji un to biroju darbinieki), Rīgas apgabaltiesas, kā arī ēkas kompleksā esošo iestāžu – Valsts kancelejas, Pārresoru koordinācijas centra un Ministru prezidenta – biroja darbinieki.

Raivis Kronbergs

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs

Foto: Ieva Makare, LETA

Esam paveikuši nozīmīgu darbu, lai nodrošinātu pilnīgu tieslietu resora vakcināciju. Kolektīvās vakcinācijas priekšrocības ir tās, ka mēs sniedzam darbiniekiem iespēju viņiem ērtākā laikā saņemt vakcīnu. Tas būtu jādara jebkuram darba devējam, jo mūsu visu mērķis ir atgriezties pie dzīves bez ierobežojumiem. Pateicos visiem, kuri vēlējās saņemt vakcīnu, un visiem, kuri palīdzēja noorganizēt tieslietu resora kolektīvo vakcināciju. 

Daiga Vilsone

Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja

Foto: Ieva Leiniša, LETA

Izsakām lielu pateicību Tieslietu ministrijai, kas piedāvāja šādu iespēju arī Rīgas apgabaltiesai – veikt kolektīvo vakcinēšanos. Tās laikā viss bija organizēts ļoti lietišķi un pakalpojums tika sniegts patiešām kvalitatīvā līmenī. Vissirsnīgākie paldies mediķiem! Jāuzslavē gan organizatoriskā puse, kas bija saistīta ar ierašanās loģistiku, lai Tieslietu ministrijā atrastu noteikto telpu, kur mierīgā un līdzsvarotā atmosfērā notika vakcinācija, gan arī augsti profesionālā līmenī sniegtās iejūtīgās un laipnās medicīniskā personāla atbildes uz visiem vakcinējamo jautājumiem. Nodrošinot pieeju tiesiskumam un tiesu darba nepārtrauktību, ir ārkārtīgi nozīmīgi vakcinēt tiesnešus un tos tiesas darbiniekus, kuri klātienē sniedz kritiski svarīgus pakalpojumus. Brīvprātīgā vakcinēšanās palīdzēs Latvijai pēc iespējas drīzākā laikā sasniegt kolektīvo imunitāti.

Vita Narnicka

Valsts zemes dienesta ģenerāldirektore

Foto: Evija Trifanova, LETA

Gan no praktiskā darba, gan arī cilvēciskā viedokļa mēs visi gribam atgriezties tajā dzīves ritmā, kad ir iespējams satikties ar kolēģiem, kā arī mūsu pakalpojumu saņēmējiem, neapdraudot viņu veselību. Lai to panāktu, esam jau izdarījuši daudz, un šobrīd, tēlaini sakot, ir jāpārkāpj pāri suņa astes galam – jāvakcinējas. Vērtīga ir katra dotā iespēja to izdarīt, paļaujoties ne tikai uz jau zināmajiem vakcinācijas centriem. Ir svarīgi, lai tas varētu notikt ātri un droši, un šobrīd mums – Latvijas tieslietu sistēmā strādājošajiem – tāda iespēja ir. Šis ir mūsu katra ieguldījums Covid-19 pandēmijas izbeigšanā.

Jānis Skrastiņš

Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs

Foto: Paula Čurkste, LETA

Notāriem, kuri visu Covid-19 pandēmijas laiku sniedza juridisko palīdzību iedzīvotājiem gan klātienē, gan attālināti, vakcinācija ir ļoti svarīga, jo ar intensīvu cilvēku plūsmu risks saslimt pašam vai būt par vīrusa pārnēsātāju citiem ir ļoti augsts, tāpēc aprobežoties tikai ar divu metru distanci un higiēnas prasību ievērošanu nav pietiekami. Turklāt tas, ka kolēģi to varēja izdarīt organizētā veidā, ļoti atvieglo darba ikdienu.

GALERIJA

Foto: Santa Koha, LV portāls

8

Papildu informācija

Vakcināciju nodrošināja ārstniecības iestāde VCA poliklīnika “Aura”. Vakcinācija noritēja Tieslietu ministrijā, stingri ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības.

Jau ziņots, ka līdz ar 3. maiju vakcīnu pret Covid-19 var saņemt ikviens Latvijas iedzīvotājs, attiecīgi visu pārējo nozaru uzņēmumi, tostarp nozares, kas ikdienā saskaras ar lielu iedzīvotāju skaitu, tautsaimniecībai nozīmīgo eksportējošo uzņēmumu darbinieki un citu uzņēmumu darbinieki, ir vakcinējami pēc darba devēju iesniegtās informācijas izvēlētajam vakcinācijas veicējam.

Papildus jau tika uzsākts vakcinēt tieslietu sektora darbiniekus, kuri sniedz kritisku svarīgus pakalpojumus klātienē.

Labs saturs
18
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI