NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
07. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Valsts robežsardzei – 100

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LV portāla infografika

Šodien, 2019. gada 7. novembrī, aprit 100 gadi kopš Latvijas armijas virspavēlnieka Jāņa Baloža izdotās pavēles par robežsargu priekšnieka amata izveidošanu un robežsargu vienību formēšanu.

Valsts robežsardze ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. Robežsardze ir bruņota, un tās funkcijas ir nodrošināt valsts robežas neaizskaramību un novērst nelegālo migrāciju. Ikdienā Valsts robežsardzē darbojas vairāk nekā 2000 robežsargu un darbinieku.

Valsts robežsardzes dienests kopš tā nodibināšanas ir strauji attīstījies. Pilnveidots tehniskais aprīkojums, mobilitāte, apmācību sistēma, izbūvēta valsts robežas infrastruktūra un augusi robežsargu profesionalitāte, informē Valsts robežsardze.

Lai realizētu Valsts robežsardzes darbību, ir izveidotas sešas teritoriālās pārvaldes – VRS Viļakas pārvalde, VRS Aviācijas pārvalde, VRS Ludzas pārvalde, VRS Daugavpils pārvalde, VRS Ventspils pārvalde un VRS Rīgas pārvalde –, kā arī Valsts robežsardzes koledža. Šīs iestādes darbojas Valsts robežsardzes pakļautībā.

Robežsardze valsts robežas apsardzības un kontroles jautājumos sadarbojas ar citām valsts un pašvaldību institūcijām, komersantiem un starptautiskajām organizācijām, savienībām vai kopienām. Valsts un pašvaldību institūcijas, kā arī komersanti un to amatpersonas sniedz palīdzību tās pienākumu izpildē.

Valsts robežsardze aicina ikvienu šodien, 7. novembrī, apmeklēt lielākos iestādes simtgadei veltītos svinīgos pasākumus, kuri norisināsies Rēzeknē. Notiks vērienīga Iekšlietu ministrijas iestāžu un Nacionālo bruņoto spēku vienību parāde, varēs apskatīt tehnikas izstādi un vērot kinologu paraugdemonstrējumus. Vairāk par gaidāmajiem pasākumiem var uzzināt šeit.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI