NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
20. jūnijā, 2010
Lasīšanai: 11 minūtes
RUBRIKA: Tuvplānā
TĒMA: Kultūra

Līgo svētki astroloģiskā skatījumā: filozofiskas sarunas un mīlestība ar vērienu

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Runājot par Jāņu laiku, protams, nevaram ignorēt arī sirdslietas, kas svarīgas ikvienam, un mīlestības Jāņos netrūks.

FOTO: Aigars Jansons, A.F.I

Līgo svētku laikā šogad daudz spožas mīlestības, kaislību un intelektuālu, filozofisku diskusiju. Tomēr svinēšanas priekiem vēlams nodoties saprātīgi – it īpaši gastronomisko baudu ziņā. Dienu fons var vedināt uz dažādām nevainīgām pārmērībām.

Diskusijas par pasaules lietu kārtību

Līgo vakarā Mēness, kas ir svarīga planēta un nosaka dienas fonu, no Skorpiona ieies Strēlnieka zīmē un atradīsies tur līdz pat 26. jūnija agrai rīta stundai. Mēness atrašanās Strēlniekā kopumā sabiedrībā iezīmē optimisma dzirksti un dzīvesprieku, kas svētku vakarā lieti noder, saka sertificēta astroloģe Guna Kārkliņa.

Caur Strēlnieka zīmi piesaistās arī auglīgais Jupiters, ko astroloģijā uzskata par „Lielo labvēli”. Taču patlaban tas var rādīt divējādu vaigu – gan veicināt, mudināt uz draudzīgumu, gan ideoloģiski šķelt. No šī dienas fona cilvēkiem var rasties vēlme pēc intelektuālām sarunām un augstu mērķu izvirzīšanas. Tāpēc ir pilnīgi iespējams, ka svētku vakars paies, risinot sarunas par politiku, filozofiskām, reliģiskām tēmām un pasaules lietu kārtību, skaidro astroloģe.

Tomēr iespējami arī strīdi un karstākas diskusijas, jo atsevišķas planētu kombinācijas norāda, ka ambīcijas un savu pasaules uzskatu aizstāvēšana var ņemt virsroku pār mierīgu tērzēšanu. To izraisa Jupitera un Plutona kvadrāts, kas patlaban izveidojies. Kombinācija veicina dogmatismu filozofijā un reliģijā un iezīmē arī pasaules uzskatu sadursmes dažādu reliģiju vārdā.

Vēderpriekus ar mēru!

Protams, jāskatās katra cilvēka individuālais horoskops, tomēr kopumā dienas fons vairāk iezīmē labklājības, izaugsmes un brieduma ceļu. Mēness Jāņu laikā būs augošs, un Saulīte jau iegājusi auglīgajā, emocionāli piepildītajā Vēža zīmē. Cilvēkiem būs svarīgi būt kopā ar savējiem, tuvāk pie dzimtas saknēm un dabas pirmatnējās būtības.

„Tomēr zināms, ka dzīvē nekad viss nav viennozīmīgi labi un pozitīvi. Jau minētais, visnotaļ labdabīgais Jupiters bieži vien cilvēkus mudina uz slinkošanu un dažādām pārmērībām. Patlaban šī planēta izveido kvadrātu ar Sauli, kas šos momentus var aktivizēt. Garajās brīvdienās no laiskuma nekāds sliktums necelsies, taču no pārmērīgām gastronomiskām baudām gan jāpiesargās. Var gadīties, ka dažās mājās svētku galdi tiks klāti tik bagātīgi, ka pēc maltītes vairs nebūs spēka kārtīgai līgošanai,” pasmaida astroloģe.

"Jāņu dienā iespējamas dažādas kaislības – iekšējā uguns liesmos kā iepriekšējā vakarā ugunskurs."

Kad Mēness atrodas Strēlniekā, daudziem aktualizējas arī ceļojumu tēma. Un tas ir viens no iemesliem, kāpēc nepalikt mājās, bet doties pie dabas krūts tepat mūsu zemītē vai ļauties tālāku zemju vilinājumam.

Miljons rožu

Runājot par Jāņu laiku, protams, nevaram ignorēt arī sirdslietas, kas svarīgas ikvienam, un mīlestības Jāņos netrūks.

Astroloģe pastāsta, ka Vēzis, kurā atrodas Saule, dvēselē ir romantiķis, sapņotājs. Savukārt mīlestības planēta Venēra patlaban uzturas Lauvas zīmē, kas sirdslietu tēmai piešķir spožumu un vērienu (arī nedaudz patmīlības un egoisma). Jūtu izpausmes - krāšņas un iespaidīgas. Visprecīzāk izsakāmas ar kādreiz ļoti populārās dziesmas vārdiem „Miljons sarkanu rožu...” Daudz kas, protams, atkarīgs no citu zodiaka zīmju ietekmes, un astroloģe atzīst, ka visu cilvēci atbilstoši zodiaka Saules zīmēm mēs nevaram sadalīt 12 daļās, tomēr atsevišķas dzīves tēmas iezīmējas arī vispārējos dienu horoskopos daudziem konkrētās zīmes pārstāvjiem.

Lūk, viņas skatījums, kādas varētu būt svētku dienas katram no mums.

Prognozes katram

Līgo svētku laikā Auniem iespējamas interesantas iepazīšanās un sabiedriskās aktivitātes, taču attiecību jomā viss ļoti gludi neies. Savu tiesu rūpju var sagādāt arī naudas lietas. Jāņu dienā mīlestības netrūks un gandarījumu sagādās kopā būšana ar savējiem – labiem draugiem un radiņiem.

Vēršiem Līgo vakarā izdosies sarūpēt gardu cienastu un viesi priecāsies par laipno uzņemšanu. Pats saimnieks un galda klājējs varēs lepoties! Mīlas kaislības būs dinamiskas un uzlādējošas. Jāņu dienā varat ķerties pie mājas darbiem un satikties ar tuviniekiem. Pārlieks troksnis un liela kompānija neies pie sirds.      

Dvīņiem Zāļu vakarā nāksies pārskatīt sava maciņa saturu un rīkoties saprātīgi – lai pietiek gan sieram, gan alum un cepamgaļiņai arī vēl. Daži saraus vecās attiecību saites, daži sies jaunas. Jāņu dienu vēlams vadīt mierīgā gaisotnē ģimenes lokā vai doties izklaidējošā izbraucienā.

Vēžiem svētku vakars pavērs iespēju satikt interesantus cilvēkus un paspīdēt ar šarmu, iznesību un intelektu. Dvēselē ne vienam vien valdīs romantiskas noskaņas. Ilgosieties pēc siena smaržas un svaigi samestas gubiņas. Jāņu dienā jutīsieties emocionāli uzlādēts, spēcīgi darbosies intuīcija un zemapziņa.

"Zāles jāvāc no rītiem, kad nokritusi rasa un tās ir enerģētiski spēcīgas."

Lauvas Līgo svētkos demonstrēs savu seksapīlu un galantumu. Dzīve var uzdāvāt skaistus mīlestības piedzīvojumus un krāšņu emociju gammu. Piemērots laiks izbraucieniem. Savukārt Jāņu dienā mierīgi atpūtieties un smelieties spēkus nākamajam darba cēlienam. Sapratīsiet, ka tas jau ir teju pie durvīm.

Jaunavas svētku vakarā izcelsies ar lielu enerģijas lādiņu, gribēs rosīties, darboties, klāt svētku galdu un uzņemt mīļus viesus. Emocijas cels spārnos un rosinās uz romantiskiem piedzīvojumiem. Jāņu dienā iespējamas dažādas kaislības – iekšējā uguns liesmos kā iepriekšējā vakarā ugunskurs.

Svariem Zāļu vakars sola burvīgu iepazīšanos, ja vien dosieties plašākā sabiedrībā, piemēram, uz kādu pasākumu vai zaļumballi. Garastāvoklis gan var būt mazliet nomākts – svētku vakara izdošanās lielā mērā atkarīga no Jums paša. Jāņu dienā savu tiesu paņems mājas solis un dažādi ikdienas pienākumi.

Skorpioniem Līgo vakarā iespējami patiesi romantiski piedzīvojumi, kas nesīs pussolīti virs zemes. Kaislības virmos. Līgošanu varat rīkot savās mājās, bet arī izbrauciens vai ceļojums sniegs pozitīvu gandarījumu. Jāņu dienā sabiedriskās aktivitātes nerims – būsiet pozitīvi atvērts pasaulei. Ļoti, ļoti gribēsies notvert burvīgā sapņu mākoņa maliņu.     

Pretējā dzimuma ievērību izpelnīsies Strēlnieku šarms un dzīves gudrība. Zvaigznes dāvā brīnišķīgu iespēju satikt interesantus cilvēkus, un kāds no viņiem var iekrist sirdī pavisam pēkšņi. Līgo vakars, visticamāk, būs izdevies, vienīgi svētku priekiem vajadzētu tērēties ar mēru. Jāņu dienu vadiet rāmi – burzma darīs Jūs nemierīgus un mazliet nervozus. Kādreiz vajag mazliet vienatnes.

"Vasaras sākums (astroloģiski – Saules ieiešana Vēža zīmē) šogad iekrīt 21. jūnijā pulksten 14.28. "

Mežāži Līgo vakarā gūs pretējā dzimuma piekrišanu, un dažiem pavisam noteikti izdosies atrast papardes ziedu. Panākumu atslēga slēpsies Jūsu mazliet noslēpumainajā, it kā atturīgajā seksapīlā. Jāņu dienā nešķiediet velti enerģiju un nerisiniet problēmas, kuras var pagaidīt. Atpūtieties pēc svinēšanas un vienkārši baudiet vasaru!

Ūdensvīru emocionālā atvērtība Līgo vakarā tiks pamanīta, un romantika plauks kā krāšņa puķe. Aizņemtajiem ļaudīm jāuzmanās no aizliegtā augļa kārdinājuma. Svētku tēriņos ievērojiet mērenību. Jāņu dienā apkārt virmos dzīve, bet Jūsu domas jau, iespējams, kavēsies pie lielajiem darbiem, kuri, šķiet, nekad nav apdarāmi.

Zivīm Zāļu vakarā zvaigznes var uzdāvāt romantiskus brīžus un sirdi sildošas attiecības. Mīlestība – strauja un negaidīta. Svētku galds būs bagātīgs, bet baudās tomēr labāk ievērot mērenību. Jāņu dienā, iespējams, tiksieties ar viediem un interesantiem cilvēkiem, bet savu tiesu prasīs ģimenes lietas un mājas solis.

Tradīcijas un lietderība

Katrā dzimtā gadu gaitā izveidojušās savas līgošanas tradīcijas, taču visiem mums kopīga ir jāņuzāļu lasīšana un vainagu pīšana. Jau kopš senseniem laikiem zināms, ka Jāņu zālēm ir īpaša enerģija, un kāpēc gan patīkamo un skaisto neapvienot ar lietderīgo? Zāļu tējas lieti noderēs ziemā, kas ekonomikas ziņā vēl nekāda siltā nebūs, saka astroloģe.

No senatnes zināms, ka īpaša enerģija ir tām zālītēm, kas ievāktas tieši saulgriežu laikā. Tas ir vasaras sākums, astroloģiski – Saules ieiešana Vēža zīmē. Šis brīdis šogad iekrīt 21. jūnijā pulksten 14.28. Bet, ja saulgriežos nav sanācis nokļūt zāļu pļavā, nevajag raizēties - arī Līgo dienas vākums ir enerģētiski spēcīgs. Un, ja arī Līgo dienā nekādi, – tam var nodoties visu vasaru. Vienīgi zāles jāvāc no rītiem, kad nokritusi rasa un tās ir enerģētiski spēcīgas.

Guna Kārkliņa piebilst, ka zāļu tēju izmantošanai ārstniecībā ir nepieciešams vesels zināšanu pūrs - aplami sajaucot vai ilgstoši un nepareizi lietojot dažādu zāļu tējas, varam sev nodarīt sliktu. Tāpēc – ar zālītēm uzmanīgi! Taču ir vairāki augi, ko varam izmantot veselības stiprināšanai, īpaši nebažījoties.

Vīgriežu ziedi lieliski derēs pret ikdienas stresu, ceļmallapu tēja – brūcēm, sasitumiem, bronhītiem, piparmētras – pret kakla sāpēm, sliktu dūšu vai vienkārši kā gards padzēriens, raspodiņi – sieviešu veselībai, nātres – pret mazasinību un pret spēku izsīkumu, kumelītes – gan vēdera darbības regulēšanai, gan dezinficēšanai. Sarkanā āboliņa tēja līdz pret saaukstēšanos, uzlabo vielmaiņu un kavē holesterīna uzkrāšanos. Tikai viens gan jāievēro – nevienu zāļu tēju nevajag lietot ilgāk par nedēļu, citādi organisms pierod un labuma nekāda.

Lai smeltos spēku un enerģiju, saulgriežu un Līgo dienās der vienkārši pagulēt pļavā, nepļautā zālē. Tas uzlādē. Un Līgo vakarā, protams, vajag kārtīgi dziedāt: „Līgo, līgo!” Senajā līvu valodā tas nozīmē – lai top!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI