E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9425
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Ir jāvērtē konkrēts gadījums, vai valdes loceklim piešķirt atvaļinājumu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. aprīlī, 2016
Ināra

Labdien, pašvaldību SIA, kur ir valdes locekļi un valdes priekšsēdētājs, vai viņiem uzņēmums var piešķirt atvaļinājumu? Noslēgts ar katru pilnvarojuma līgums.

A
atbild:
12. maijā, 2016

Pārresoru koordinācijas centra (PKC) funkcijas, uzdevumi un kompetence noteikta tā nolikumā (Ministru kabineta 2011. gada 19. oktobra noteikumi Nr. 815 „Pārresoru koordinācijas centra nolikums”), kas nepiešķir centram tiesības veikt tiesību normu oficiālu interpretāciju. Līdz ar to tālāk sniegtā informācija vērtējama vienīgi kā PKC viedoklis, kas nav saistošs citām personām vai iestādēm.

Vēršam Jūsu uzmanību, ka atpūtas laika mērķis ir darbspēju atjaunošana, un tas nav aizstājams ar atlīdzību. No minētā izriet, ka valdes loceklim ir gan tiesības saņemt atlīdzību par veikto darbu, gan attiecīgi tiesības uz atpūtas laiku. Taču jāņem vērā, ka uz pilnvarojuma līguma nodibinātām tiesiskajām attiecībām nav tieši piemērojamas Darba likuma normas par atvaļinājumu. Taču, vai piemērojami Darba likumā un Darba aizsardzības likumā ietvertie principi attiecībā uz valdes locekļa atvaļinājumu, jāvērtē katrā konkrētā gadījumā atsevišķi.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas