E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6688
Lasīšanai: 2 minūtes

Parāds ir jāmaksā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. martā, 2015
jurijs

Labdien. Man ir tāda situācija, es 1995.gadā biju ņēmis kredītu – 2000 latu apmērā, biju maksājis procentus. Procentos biju izmaksājis 2000 latu, man pateica vēl tolaik, ka procentu apmērs nedrīkst pārsniegt pamatparāda summu, un tā arī viss palika! 20 gadus no Krājbankas nebija nekādu ziņu, tagad atnāk brīdinājums, ka man līdz marta beigām jāatmaksā parāds 2900 eiro apmērā. Vai tas ir likumīgi? Nevajadzētu iestāties noilgumam pēc 10 gadiem? Kā arī brīdinājumā nav norādīts līguma numurs, nekādu papildu datu. Iepriekš pateicos par atbildi.

A
atbild:
19. maijā, 2015

Procentu maksājums, ko Jūs visu laiku maksājāt, bija maksa par naudas līdzekļu lietošanu, un šīs maksas apmērs var pārsniegt arī aizdevuma pamatsummu, ja līgumā nav atrunāts citādi.

Savukārt  no aizdevuma līguma izrietošās saistību tiesības izbeidzas, ja tiesīgā persona tās pienācīgi neizlieto likuma noteiktā noilguma termiņā. Civillikuma 1895.pantā ir noteikts, ka visas saistību tiesības, kuras nav noteikti izņemtas no noilguma ietekmes un kuru izlietošanai nav likumā noteikti īsāki termiņi, izbeidzas, ja tiesīgā persona tās neizlieto desmit gadu laikā. Jums šie 10 gadi jārēķina no pēdējās Jūsu vai kreditora darbības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas