E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5979
Lasīšanai: 2 minūtes

Jādodas pie tiesu izpildītāja

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. decembrī, 2014
DAIGA

Labdien. Tiesa notika 28.oktobrī. Ar tiesas lēmumu bērna tēvam uzturlīdzekļi bija jāsāk maksāt decembrī. Cik saprotu no otras puses, ka labprātīgi tas nenotiks. Kas man ir jādara?

A
atbild:
27. janvārī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja bērna tēvs tiesas spriedumā noteikto uzturlīdzekļu apmēru nenodrošina, uzturlīdzekļu piedziņu Civilprocesa likumā noteiktajā kārtībā izpilda tiesu izpildītājs. Lai uzsāktu piespiedu tiesas sprieduma izpildi, Jums jālūdz tiesa, kurā notika tiesvedība, izsniegt izpildu rakstu. Ar šo izpildu dokumentu  jāvēršas pie tiesu izpildītāja ar lūgumu vērst uzturlīdzekļu piedziņu uz parādnieka kustamo mantu, nekustamo īpašumu un naudu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 549.panta otro daļu ar izpildu dokumentu jāvēršas pie tā tiesu izpildītāja, kura amata vietai noteiktajās robežās (iecirknī) atrodas parādnieka dzīvesvieta, mantas atrašanās vieta vai darbavieta. Tiesu izpildītāju adreses, tālruņa numurus un darba laiku var atrast Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā.  

Ja tiesu izpildītājs konstatēs, ka uzturlīdzekļu piedziņa no parādnieka nav iespējama vai iespējama tādā apmērā, kas ir mazāks par Ministru kabineta noteikto minimālo uzturlīdzekļu apmēru, Jums būs tiesības saņemt uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF). 

Sīkāk izklāstīts zemāk norādītajos LV portāla skaidrojumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas