E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5602
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Braukšanas atvieglojumi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. novembrī, 2014
Sarmīte

MK noteikumi Nr.872 nosaka, ka braukšanas maksas atvieglojumus var saņemt vidusskolēni. Vai šādus atvieglojumus vai izdevumu kompensāciju var saņemt arī profesionālās vidējās izglītības iestādes dienas nodaļas audzēknis? Mans dēls deklarēts Rīgā un katru dienu brauc uz Jelgavas Mūzikas vidusskolu ar sabiedrisko transportu. Ja augstāk minētās iespējas nav, vai šo situāciju var traktēt kā diskriminējošu attiecībā pret tiem, kuri vidējo izglītību iegūst skolās ar profesionālu ievirzi?

A
atbild:
13. novembrī, 2014

Satiksmes ministrija norāda: MK noteikumu Nr.872 „Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos” 2.6.punkts nosaka braukšanas maksas atvieglojumus ārpus pilsētas teritorijas dzīvojošiem vispārējās vidējās izglītības iestādēs (klātienes 10.-12.klase) izglītojamiem.

 Atbilstoši šo noteikumu 10.punktam šo kategoriju pasažieriem ir tiesības izmantot sabiedrisko transportu ar atvieglojumiem braukšanai mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ attiecīgā novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Kompensācija par braukšanu uz vispārējās pamatizglītības vai vidējās izglītības iestādi cita novada vai republikas pilsētas administratīvajā teritorijā šo kategoriju pasažieriem pienākas tikai tādā gadījumā, ja novadā, kurā dzīvo izglītojamais, nav vidējās izglītības iestādes (noteikumu 11.punkts).

Satiksmes ministrija informē, ka saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojuma likuma 14.panta trešo daļu, ikviena pašvaldība ir tiesīga pati noteikt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā noteikumos neminētajām pasažieru kategorijām, ja ar šo braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu pārvadātājam radītos zaudējumus pilnībā kompensē no pašvaldības budžeta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 214 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas