E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33823
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Pedagoga darbs pirmsskolas pilotgrupā

J
jautā:
05. septembrī, 2024
Agija

Strādāju pirmsskolas pilotgrupā. Kāds ir pilotgrupas skolotāja darba laiks? Cik stundu skolotājai jāstrādā grupā ar bērniem? Vai skolotājai ir jāliek gulēt bērnus un jāsēž pie viņiem diendusas laikā? 

A
atbild:
26. septembrī, 2024

Pirmsskolu grupu darba organizācijas formas nosaka Rīgas valstspilsētas Izglītības, kultūras un sporta departamenta 2022. gada 9. septembra iekšējie noteikumi Nr. DIKS-22-26-nts “Kārtība, kādā Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, nosaka pirmsskolas grupas darba organizācijas formas”. Tajos noteikti vairāki grupu darba organizācijas modeļi.  

Ja grupas darba organizācijas modelī paredzētas 1,52 skolotāja palīga amata vienības, tad noteikta viena pirmsskolas skolotāja amata vienība ar 40 stundu darba slodzi nedēļā (34 kontaktstundas un sešas stundas citu pienākumu veikšanai jeb gatavošanās stundas). Pirmsskolas pedagoga darba laiku nedēļas dienās nosaka katras pirmsskolas izglītības iestādes iekšējie darba kārtības noteikumi, ar kuriem jautājuma iesūtītāja ir aicināta iepazīties.  

Atbildes uz visiem neskaidrajiem jautājumiem varat uzzināt sarunā ar pirmsskolas izglītības iestādes vadītāju, kura pienākums ir arī izskaidrot pedagogam katrā dienā noteikto darba laiku un amata aprakstā ietvertos darba pienākumus.  

Darba samaksu pirmsskolas izglītības skolotājiem nosaka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas