E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32337
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Ar cik bērniem jāstrādā logopēdam

J
jautā:
10. aprīlī, 2024
Inga

Labdien! Vēlējos noskaidrot, ar kādu bērnu skaitu uz vienu pilnu slodzi strādā skolotājs logopēds pirmsskolas iestādē.

A
atbild:
09. maijā, 2024
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte
Santa Galiņa
LV portāls

Skolotāja logopēda, tāpat kā pārējā atbalsta personāla (izglītības un skolu psihologa, sociālā pedagoga, speciālā pedagoga, pedagoga palīga), slodze noteikta Ministru kabineta noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 3. pielikumā, kur paredzēts, ka logopēda darba slodze astronomiskajās stundās nedēļā ir 30 stundas, no kurām ne vairāk kā 70% ir mācību nodarbību vadīšana. Vienlaikus minētajos noteikumos arī noteikts, ka izglītības iestādes vadītājs un pedagogs var vienoties par citu darba slodzes sadalījumu.  

Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga papildus norāda, ka Izglītības un zinātnes ministrijas saskaņotajā Latvijas Logopēdu asociācijas izveidotajā skolotāja logopēda amata aprakstā minēts, ka pirmsskolas izglītības iestādē skolotājs logopēds vienā slodzē strādā ar 2124 izglītojamajiem, ņemot vērā, ka 20% ir grupu darbs, savukārt speciālās izglītības grupā  ar 1214 izglītojamajiem. 

“Tomēr jāuzsver, ka amata aprakstam ir tikai rekomendējošs raksturs. Bērnu skaits, ar kuriem logopēds strādā, būs atkarīgs no bērnu veselības un attīstības vajadzībām, no tā, cik bieži un kādā formā ar viņiem jāstrādā. Līdz ar to jautājums par bērnu skaitu uz vienu slodzi katrā atsevišķā gadījumā jāpārrunā ar darba devēju, t. i., izglītības iestādes vadītāju vai pašvaldību,” paskaidro J. Veinberga.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 111 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas