E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31442
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Izglītības iestādes akreditācijas termiņa pagarināšana

J
jautā:
08. janvārī, 2024
Kristīne

Labdien! Šī gada trešajā aprīlī skolai (1.–9. klase) beidzas akreditācija. Novada dome izskata jautājumu par skolas reorganizāciju uz pakāpi 1.–3. klase. Komitejas sēde par šo lēmumu 10.01.2024., domes sēde 25.01.2024. Vai skolai ir nepieciešams šogad veikt akreditāciju, ja pašvaldības domei padomā reorganizācijas process?

A
atbild:
22. janvārī, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Ja akreditācijas termiņš beidzas izglītības iestādes reorganizācijas laikā, likvidācijas laikā, izglītības iestādes būvniecības vai telpu renovācijas laikā, izglītības iestādes dibinātājam jāiesniedz Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD) iesniegums par izmaiņām izglītības iestādes darbībā. Pamatojoties uz šo iesniegumu, IKVD pieņem lēmumu par akreditācijas termiņa pagarināšanu uz laiku, kas nav ilgāks par diviem gadiem. Tas noteikts Ministru kabineta noteikumu Nr. 618 “Izglītības iestāžu, eksaminācijas centru, citu Izglītības likumā noteiktu institūciju un izglītības programmu akreditācijas un izglītības iestāžu vadītāju profesionālās darbības novērtēšanas kārtība” 46. punktā. Iesniegumam par akreditācijas termiņa pagarinājumu jāpievieno izglītības iestādes dibinātāja lēmums par reorganizāciju (likvidāciju) un Izglītības un zinātnes ministrijas saskaņojums.

Vienlaikus izglītības iestādei un tās dibinātājam jāņem vērā, ka, reorganizētajai skolai turpinot darbību, akreditācija būs nepieciešama.

Lai saņemtu precīzāku informāciju, lūdzam sazināties ar IKVD Kvalitātes vērtēšanas departamentu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas