E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30848
Lasīšanai: 2 minūtes

Grūtniecības atvaļinājuma izmantošana, ja ir divas darbavietas

J
jautā:
02. novembrī, 2023
Sanda

Ja esmu grūtniece un man ir darba attiecības ar divām iestādēm, bet vienā no abām apstākļi nav tādi, lai varētu turpināt tur strādāt atlikušo laiku līdz dekrēta atvaļinājumam, vai iespējams atvērt B lapu tikai vienā darbavietā, bet turpināt darbu otrā? Vai VSAA man to apmaksās? 

A
atbild:
10. novembrī, 2023
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Marika Zelčāne, Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte

Slimības pabalsta mērķis ir kompensēt apdrošinātajai personai zaudētos darba ienākumus pārejošas darbnespējas periodā. Līdz ar to slimības pabalstu piešķir un izmaksā, ja persona neierodas darbā un tādējādi zaudē algotā darbā gūstamos ienākumus vai ja pašnodarbinātais zaudē ienākumus darba nespējas dēļ. Tas nozīmē, ka vienlaikus nevar saņemt slimības pabalstu un darba ienākumus vai ienākumus no saimnieciskās darbības.

Ja VSAA konstatē, ka personai slimības pabalsta saņemšanas laikā ir reģistrēti ienākumi kā darba ņēmējam vai pašnodarbinātajai un līdz ar to šī persona nepamatoti saņēmusi pabalstu, tad VSAA pieņem lēmumu par pārmaksātās pabalsta summas atgūšanu. Lēmums tiek pieņemts, pamatojoties uz VID informāciju par periodiem, kuros personai reģistrēti ienākumi.

Lai iegūtu detalizētāku informāciju savā konkrētajā situācijā, rakstiet uz konsultacijas@vsaa.gov.lv vai zvaniet uz 64507020.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas