E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2997
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Piemaksas pedagogu algām par kvalifikācijas pilnveides kursu apmeklēšanu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. oktobrī, 2013
Silvija Kārkliņa

Labvakar. Ministru kabineta 836.noteikumu „Pedagogu darba samaksas noteikumi” 28.punktā rakstīts: „Pedagogiem valsts ģimnāzijās un profesionālās izglītības kompetences centros (izņemot pedagogus, kuri īsteno pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas) nosaka piemaksu 10 procentu apmērā no mēneša darba algas likmes.” Piemaksas noteiktas arī pedagogiem, kas strādā īpašos apstākļos (speciālās izglītības iestāde, sociālās korekcijas izglītības iestādes u.c.). 836.noteikumu 28.1 punktā rakstīts: „Pedagogiem, kas Eiropas Sociālā fonda projekta "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" ietvaros ir ieguvuši 3., 4. un 5.kvalitātes pakāpi, atbilstoši viņu darba slodzei izglītības programmas īstenošanā nosaka piemaksu attiecīgi 8, 20 un 25 procentu apmērā no šajos noteikumos noteiktās pedagoga zemākās mēneša darba algas likmes.” Ministru kabineta 431. noteikumos par „Pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kārtību” 2.punktā rakstīts: „Pedagogs ir atbildīgs par savas profesionālās kvalifikācijas pilnveidi, apgūstot profesionālās kvalifikācijas pilnveides programmas, kuru apjoms triju gadu laikā nav mazāks par 36 stundām (kopsummā).” Izglītības likuma 52.pantā rakstīts: „Pedagogam ir tiesības: 4) saglabājot pamatalgu izglītības iestādē, kurā pedagogs strādā pamatdarbā, 30 kalendārās dienas triju gadu laikā izmantot savas izglītības un profesionālās meistarības pilnveidei.”
Jautājums: ja pedagogs darba laikā apmeklē IZM apstiprinātus 12 stundu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kursus (A programma), vai pedagogs par šīm stundām bez pamatalgas saņem arī piemaksu par pamatdarbu ģimnāzijā un kvalitātes pakāpes piemaksu? Paldies.

A
atbild:
15. oktobrī, 2013
Laura Studente
LV portālam

Nē, pedagogs saglabā savu pamatalgu. 

Kā norāda Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības juriskonsulte Brigita Fricsone, tad atbildē uz šo jautājumu jāpievērš uzmanība tieši Izglītības likuma 52.pantam, kas skaidri nosaka, ka pedagogam ir tiesības, saglabājot pamatalgu izglītības iestādē, kurā pedagogs strādā pamatdarbā, 30 kalendārās dienas triju gadu laikā izmantot savas izglītības un profesionālās meistarības pilnveidei. Līdz ar to, izmantojot šīs tiesības, saglabājas pedagoga pamatalga.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas