E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29036
Lasīšanai: 2 minūtes

Apdrošināšanas atlīdzība par paredzamām veselības komplikācijām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2023
Sergejs

Labdien!

Man ir nekustamā īpašuma apdrošināšanas polise ar papildu nelaimes gadījumu apdrošināšanu ADB “Gjensidige”.

Decembrī hroniskas saslimšanas dēļ tika veikta barības vada radiofrekvences ablācija (faktiski – termisks gļotādas apdegums). Janvārī man pasliktinājās veselības stāvoklis, un es nokļuvu slimnīcā. Tur konstatēja barības vada striktūru, kas izveidojusies apdeguma vietā.

Ņemot vērā apdrošināšanas kompānijas atlīdzību tabulā norādīto, šāda slimība pastāv. Uzskatu, ka blakuskomplikācijas rašanās (barības vada striktūra) ir nelaimes gadījums (neprognozējama ķermeņa reakcija) traumas (apdeguma) rezultātā. Apdrošināšanas kompānija atsaka izmaksāt atlīdzību, apgalvojot, ka tā ir hroniskas slimības ārstēšana un nav trauma.

A
atbild:
03. maijā, 2023

ADB “Gjensidige” Latvijas filiāles Atlīdzības nodaļas vadītāja arī LV portālam paskaidroja, ka šajā gadījumā nevar runāt par traumu, jo barības vada radiofrekvences ablācijas procedūras pamatā ir selektīva barības vada gļotādas “dedzināšana”, tādējādi iznīcinot Bareta barības vada gļotādu, un konkrētās procedūras riski ir pilnībā paredzami un zināmi.

Turklāt Atlīdzības nodaļas vadītāja norāda, ka kompānijas privātpersonu īpašuma apdrošināšanas noteikumos nelaimes gadījums tiek definēts kā apdrošinātajam ārēju faktoru rezultātā pret viņa gribu nodarīts kaitējums veselībai vai dzīvībai, savukārt šajā gadījumā runa ir par hroniskas saslimšanas ārstniecību. 

Vienlaikus aicinām jūs izmantot savas tiesības un vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā ar lūgumu izvērtēt pieņemto lēmumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 215 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas