E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27745
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai var atņemt īpašumu, ja ir parāda atmaksas grafiks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. novembrī, 2022
Sandra

Labdien! Esmu paņēmusi kredītu divās kompānijās. Mazajam ir invaliditāte, un naudu vajadzēja nodarbībām, taču, protams, ātrie kredīti ir īslaicīga ilūzija. Gads bija “pa tukšo” un nespēju samaksāt. Pašlaik esmu nostabilizējusies, sazinājusies ar kreditoriem un sarunājusi atmaksas grafikus, kuri sākas no 21. novembra. Vēlos iegādāties īpašumu uz sava vārda. Vai kreditori var atņemt šo īpašumu, ja man ir parāds? Es katru mēnesi veicu norunātās summas maksājumu. Paldies, gaidīšu atbildi!

A
atbild:
28. novembrī, 2022

Kreditori piedziņu uz jums piederošu īpašumu var vērst tādā gadījumā, ja jūs nepildat uzņemtās saistības pienācīgā kārtībā. Proti, ja kavēsiet maksājumu grafikā noteiktos maksājumu termiņus, veiksiet maksājumus nepilnīgā apmērā. Tādā gadījumā kreditoriem radīsies pamats vērsties tiesā ar prasību par parāda piedziņu, un, ja izpildu lieta nonāks pie tiesu izpildītāja un jūsu rīcībā nebūs pietiekamu ienākumu, lai samaksātu parādu, pastāv iespēja, ka piedziņa var tikt vērsta arī uz nekustamo īpašumu. Savukārt, ja veiksiet maksājumus atbilstoši vienošanās noteiktajam atmaksas grafikam, tad kreditoriem nebūtu pamata pret jums uzsākt piedziņu. Līdz ar to, pirms iegādāties nekustamo īpašumu, nepieciešams izvērtēt savas iespējas atmaksāt parādus.

Vairāk par parādu piedziņu, kreditora un parādnieka tiesībām un pienākumiem varat uzzināt LV portāla publikācijā, kas pieejama šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas