E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26959
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Vide

Kas notiks ar mazajiem medību iecirkņiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. augustā, 2022
Igors

Labdien! Man ir jautājums par nelielas platības medību iecirkņiem. Medību likuma 17. pantā ir norādīts, ka medību iecirkni reģistrē, ja tajā iekļaujamās medību platības nav mazākas par 350 hektāriem. Šie nosacījumi stāsies spēkā 2023. gada 1. aprīlī. Bet nav skaidrs (likuma grozījumos tas nav noteikts), kas notiks ar mazās platības medību iecirkņiem (līdz 350 hektāriem), kuri jau ir reģistrēti un kuri tika izmantoti tikai nelimitētu medījamu dzīvnieku, piemēram, ūdensputnu, medībām. Vai šie medību iecirkņi tiks likvidēti? Kāda būs šo medību iecirkņu likvidācijas kārtība? Kādos termiņos tie tiks likvidēti?

A
atbild:
04. augustā, 2022
Valsts meža dienests
Valters Lūsis, Medību daļas vadītājs

Medību likuma pārejas noteikumu 23. punkts noteic, ka Valsts meža dienesta pieņemtie lēmumi par tādu medību iecirkņu reģistrāciju, kuri neatbilst šā likuma 19. panta pirmās daļas prasībām, ir spēkā līdz 2023. gada 31. martam.

Atbilstoši Administratīvā procesa likumam līdz 2023. gada 1.aprīlim Valsts meža dienests  pieņems lēmumus par iepriekšminēto medību iecirkņu izslēgšanu no Medību iecirkņu reģistra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas