E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2517
Lasīšanai: 3 minūtes

Ja putni traucē mieru

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. jūnijā, 2013
Kārlis

Labdien! Mēs(mamma, vecmamma un es) esam izmisumā, tapēc meklēju palīdzību pie Jums. Situācija ir tik apsurda un tik neparasta, ka ir mazliet dīvaini par to runāt. Tātad - daudzstāvu māju pagalmā, vienā no mājām, tās kādā (precīzi nav nosakāms)no augšējiem stāviem ir iekritis, pamests, vai ligzdojošs PUTNELIS!!! Tas blēj caurām dienām un naktīm, tā, ka skan viss daudzstāvu māju pagalms, kaut ārā ir pilnīgs klusums! Mēs dzīvojam blakus mājā un troksnis nu jau ir vienkāŗši maigi sakot tracinošs. Izbrīnu rada tas, ka neviens, ne blakus dzīvojošie ne citi kaimiņi neizrāda nemazāko sašutumu, vai vēlēšanos viņu apklusināt, vai kā citādi atrisināt putneļa kliedzošo problēmu! Diemžēl cilvēki kas visu dienu atrodas iekštelpā šajā karstajā laikā ir spiesti turēt ciet logus, lai nedzirdētu jau līdz prāta jukumam kaitinošo troksni. Blakus mājā iekšā netieku un arī stāvs nav nosakāms, tikai aptuvena mājas daļa. Sakiet ko man darīt??? Vai piemērojams kāds naudas sods balkona īpašniekam, kas pilnīgi ignorē to, ka no viņa balkona nākošais troksnis jau reāli sāk traucēt dzīvot blakus esošajiem cilvēkiem? Ārkārtīgi negribētu, ka viens putnelis sabojā visu iepaidu un atmiņas par šo vasaru! Jau iepriekš pateicos!

A
atbild:
26. jūnijā, 2013
Zanda Lielbārde
LV portāls

Vissaprātīgāk būtu noskaidrot, kas ir mājas, kurā mitinās putns vai cits nenoskaidrots dzīvnieks, pārvaldnieks vai apsaimniekotājs un lūgt problēmu atrisināt, sazinoties ar attiecīgā dzīvokļa īpašnieku. Iespējams, ka dzīvoklī pašlaik neviens nedzīvo un putni balkona platību aizņēmuši bez dzīvokļa īpašnieka ziņas, taču tas ir jānoskaidro. 

Ja ar mājas pārvaldnieka starpniecību šis jautājums netiek atrisināts un troksnis traucē atpūtu, iedzīvotājiem ir tiesības ziņot pašvaldības policijai. 

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167.1pants noteic: par jebkāda veida darbību, kas rada troksni un pārsniedz attiecīgajā diennakts stundā noteikto akustiskā trokšņa pieļaujamo normatīvu vai vides trokšņa robežlielumu, fiziskajām personām izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no 20 līdz 250 latiem. 

Tomēr jāsaprot - ja troksni rada savvaļas putni, diez vai šajā gadījumā būs kāds, ko administratīvi sodīt par miera traucēšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas