E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24696
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā izpirkt zemi no pašvaldības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. novembrī, 2021
Vents Birznieks

Labdien! Elektroniskajā izsolē elektronisko izsoļu vietnē pārdod neizīrētu valsts būvju nekustamo īpašumu Sakņu ielā 1, Kuldīgā, Kuldīgas novadā, kadastra Nr. 6201 532 0004. Būvju nekustamais īpašums atrodas uz Kuldīgas novada pašvaldībai piederošas zemes vienības Sakņu ielā 1, Kuldīgā, Kuldīgas novadā, ar kadastra apzīmējumu 62010320039, ar kopējo platību 0,1017 ha. Kā var izpirkt zemi no pašvaldības, pircējam iegūstot īpašumtiesības uz nekustamo īpašumu?

A
atbild:
10. novembrī, 2021
Inese Helmane
LV portāls
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste

Pēc ēku pārreģistrēšanas zemesgrāmatā uz izsoles uzvarētāja vārda Kuldīgas novada dome lems par zemes nomas līguma slēgšanu ar ēku īpašnieku. Pēc nomas līguma noslēgšanas ēku īpašniekam ir tiesības rakstiski ierosināt zemes atsavināšanu, pamatojoties uz Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu.

Zvērināta advokāte Jolanta Kramerovska LV portālā ir skaidrojusi, ka pašvaldībai piederošu īpašumu (kas nav dzīvojamās ēkas, bet ir nekustamais īpašums vai nekustamā īpašuma domājamā daļa, kapitālsabiedrība, kapitāla daļa vai cita manta, kura ir valsts vai pašvaldības īpašumā) privatizācija notiek saskaņā ar likumu “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”. Saskaņā ar iepriekš minētā likuma 31. panta noteikumiem jūs varat ierosināt pašvaldības īpašuma objekta privatizāciju. Ierosinājumi par pašvaldības īpašuma objektu privatizāciju iesniedzami attiecīgajai pašvaldībai. Pašvaldība attiecīgi pieņem lēmumu par objekta privatizāciju un nosaka privatizācijas pamatprincipus. Saskaņā ar iepriekš minētā likuma 35., 42. panta noteikumiem privatizējamā objekta nomnieks var realizēt pirmpirkuma tiesības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas