E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24551
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Vai saskarsmes realizēšanai ar bērnu vecākam ir jābūt vakcinētam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. oktobrī, 2021
Guntis

Labdien! Esam šķīrušies. Bērns dzīvo ar māti. Māte pieprasa, vakcinēties pret Covid-19, ja gribu tikties ar bērnu. Jo es tāda veidā aizskarot bērna veselību. Vai tas var būt par iemeslu?

A
atbild:
30. novembrī, 2021
Ilona Barkovska
juriste

Spēkā esošajā Ministru kabineta rīkojuma Nr. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 5.49.8. punktā noteikts: ārkārtējās situācijas laikā: aizliegt privātus pasākumus un privātu pulcēšanos, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros. Ja nepieciešams nodrošināt personas aprūpi vai ja persona mājsaimniecībā dzīvo viena, pieļaujami apmeklējumi, bet ne vairāk kā divu mājsaimniecību ietvaros. Pieļaujama arī nepilngadīgu bērnu un vecāku tikšanās, ja bērni un vecāki nav vienas mājsaimniecības locekļi, izņemot gadījumu, ja bērnam, kādam no vecākiem vai vecāku mājsaimniecības locekļiem jāievēro izolācijas, mājas karantīnas vai pašizolācijas prasības.

Bērnu un vecāku attiecībās nepastāv obligāts pienākums būt vakcinētam. Ja nepilngadīgs bērns un viņa vecāks (kuram nav Covid-19 vakcinācijas sertifikāta) nedzīvo vienā mājsaimniecībā, viņiem ir tiesības uz saskarsmi.

Ja atsevišķi dzīvojošam vecākam ir jāievēro izolācijas, mājas karantīnas vai pašizolācijas prasības, viņš var izvēlēties saskarsmi ar bērnu realizēt, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus.

Mainoties epidemioloģiskajai situācijai, mainās arī ieviestie ierobežojumi. Un bērna vecākiem ir jāievēro tie aktuālie noteikumi un ierobežojumi, kas darbojas konkrētajā brīdī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas