E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24356
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai VID saņem informāciju no citām valstīm, un kādi ir bezdarbnieka pienākumi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. oktobrī, 2021
Katrīna

Labdien! Vai VID datu reģistrā ir informācija par darbavietām, kurās esmu strādājusi ārpus Latvijas vai ārpus Eiropas Savienības? Kad persona piesakās bezdarbnieka statusam, vai parādās informācija tikai par darbavietām Latvijas teritorijā?

A
atbild:
06. oktobrī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Valsts ieņēmumu dienesta Sabiedrisko attiecību daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Teice-Mamaja informē, ka VID saņem citu valstu informāciju saskaņā ar noslēgtajiem starpvalstu līgumiem un konvencijām gan par Eiropas Savienību, gan ārpus tās, tomēr informācija var tikt saņemta ar laika nobīdi, tādējādi katrs gadījums vērtējams individuāli. Ja nepieciešams, nodokļu administrēšanas vajadzībām Valsts ieņēmumu dienests var pieprasīt citu valstu nodokļu administrācijām sniegt informāciju par konkrētu personu.

Bezdarbnieka statusa jautājumi ir Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) kompetencē. LV portālam par iepriekš jautāto (vai Nodarbinātības valsts aģentūra redz darbavietas, kurās strādāts ārpus Latvijas vai ārpus Eiropas Savienības) jau tika paskaidrots, ka NVA saņem informāciju no Valsts ieņēmumu dienesta par klienta darba attiecībām, tostarp darbavietām, kuras reģistrētas VID.

Aatgādināsim: pieprasot iestādē kādu pakalpojumu, klientam ir pienākums arī norādīt par sevi informāciju, kas savukārt var ietekmēt tiesības uz konkrētu pakalpojumu.

Iesniegumā bezdarbnieka statusa piešķiršanai cilvēks ar savu parakstu apliecina, ka nestrādā, nav darba ņēmējs vai pašnodarbinātais, meklē darbu, ir darbspējīgs un gatavs nekavējoties stāties darba attiecībās, norāda pēdējo nodarbošanos u. c. informāciju.

Tāpat ziņas par sevi un to patiesumu ir jāsniedz un tās jāapliecina, ja tiek pieprasīts bezdarbnieka pabalsts. Bezdarbnieka pabalsta saņēmējam nekavējoties jāziņo NVA par apstākļiem, kas ietekmē personas tiesības atrasties bezdarbnieka statusā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas