E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23942
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Tiesības strādāt par pirmsskolas pedagogu un sporta skolotāju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. augustā, 2021
Lelde

Labdien! Šobrīd ir iegūta kvalifikācija: izglītības darba vadītājs un angļu valodas skolotājs pamatskolā. Vai ar šo izglītību ir tiesības strādāt arī par pirmsskolas pedagogu? Un otrs jautājums. Kādi kursi ir jāapgūst, lai kļūtu par sporta skolotāju? Vai tiešām ir jāapgūst vēl viena pilna augstākā izglītība, vai pietiek ar kursiem? Paldies!

A
atbild:
03. septembrī, 2021
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Lai strādātu par pirmsskolas skolotāju ar šādu izglītību, būs jāapgūst vismaz 72 stundu pedagogu profesionālās pilnveides programma pirmsskolas saturā un didaktikā vai jāiegūst pirmsskolas skolotāja kvalifikācija. To var nedarīt, ja iegūts maģistra vai doktora grāds izglītībā vai pedagoģijā un tā iegūšanai izstrādātais zinātniskais darbs ir saistīts ar pirmsskolas izglītības saturu un didaktiku.
Persona ar pedagoģisko izglītību ir tiesīga īstenot citu mācību priekšmetu, ja ir apguvusi vai gada laikā uzsākusi apgūt 160 stundu vai 72 stundu pedagogu profesionālās pilnveides programmu, pēc kuras apguves pedagogs iegūst cita mācību priekšmeta (šajā gadījumā – sporta) skolotāja sertifikātu, vai augstākās izglītības studiju programmas ietvaros apguvusi vai apgūst ar mācību priekšmetu saistītu studiju programmas daļu vismaz divu kredītpunktu jeb vismaz 72 stundu apjomā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 279 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas