E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20436
Lasīšanai: 2 minūtes

Par cik dienām piešķirs maternitātes pabalstu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. jūnijā, 2020
Santa

Jautāju, jo atbilde nav atrodama mājaslapā https://covid19.gov.lv. Saistībā ar karantīnas situāciju valstī un pasaulē vēl joprojām nav iespēju atgriezties Latvijā. Esmu grūtniecības 19. nedēļā, līdz ar to nespēju stāties uzskaitē laikus. Kā rīkoties, kad nonākšu Latvijā? Vai tas ietekmē pabalsta apmēru jaunajiem vecākiem?

A
atbild:
29. jūnijā, 2020
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Anita Jakseboga, Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra piešķir maternitātes pabalstu par 56 vai 70 kalendārajām dienām atkarībā no tā, par cik dienām ir izsniegta darbnespējas lapa.

Ja sieviete sakarā ar grūtniecību ir uzsākusi medicīnisko aprūpi līdz 12. grūtniecības nedēļai, viņai darbnespējas lapa sakarā ar grūtniecības atvaļinājumu tiek izsniegta par 70 kalendārajām dienām, līdz ar to maternitātes pabalsts tiek piešķirts par 70 kalendārajām dienām.

Ja sieviete sakarā ar grūtniecību ir uzsākusi medicīnisko aprūpi vēlāk, viņai darbnespējas lapa sakarā ar grūtniecības atvaļinājumu tiek izniegta par 56 kalendārajām dienām un maternitātes pabalsts arī tiek piešķirts par 56 kalendārajām dienām.

Ja ārsts sievietei darbnespējas lapu B sakarā ar grūtniecības atvaļinājumu arī šajā gadījumā būs izsniedzis par 70 dienām, tad VSAA maternitātes pabalstu arī piešķirs par 70 dienām.Tātad viss šajā situācijā ir atkarīgs no tā, par cik dienām tiks izsniegta darbnespējas lapa B.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas