E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17029
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Kādi dokumenti nepieciešami, lai bērnam tiktu noteikta invaliditāte

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. maijā, 2019
Eva

Manam dēlam ir 1. tipa diabēts. Vēlamies noformēt invaliditāti. Izņemot endokrinologa slēdzienu, kādi dokumenti vēl nepieciešami un kur vērsties, kad visi dokumenti būs savākti?

A
atbild:
20. maijā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Lai nokārtotu invaliditāti, vispirms ir jādodas pie sava ģimenes/ārstējošā ārsta, kurš, ņemot vērā medicīniskās izmeklēšanas un ārstēšanas rezultātus, izlems par cilvēka nosūtīšanu uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas nodaļu (VDEĀVK) invaliditātes ekspertīzes veikšanai un izsniegs pacientam speciālu nosūtījumu (veidlapu Nr. 088/u).

Informācija par ekspertīzei nepieciešamajiem dokumentiem, tai skaitā iesnieguma forma, ir atrodama VDEĀVK mājaslapas www.vdeavk.gov.lv sadaļā Ekspertīzei nepieciešamie dokumenti, kur cita starpā norādīts, ka ārsta nosūtījumam un pacienta vai viņa pārstāvja iesniegumam pievieno arī citus personas medicīniskos dokumentus, ja ģimenes vai ārstējošais ārsts vai pati persona uzskata, ka tas ir nepieciešams invaliditātes ekspertīzei.

Sīkāku informāciju par invaliditātes ekspertīzes kārtību Jums sniegs ģimenes ārsts, tāpat to iespējams iegūt VDEĀVK mājaslapā vai zvanot uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas informatīvo tālruni 80205009.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas