E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14723
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Skola
6
6

Vai grāmatvedis var aizvietot skolas direktoru atvaļinājuma laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. jūnijā, 2018
Vija

Vai skolas direktori atvaļinājuma laikā drīkst aizvietot grāmatvedis?

A
atbild:
29. jūnijā, 2018

Lai gan vasaras brīvlaikā mainās skolas ierastais darba ritms, skolām savā darbībā ir jānodrošina tās nepārtraukta pieejamība.

Tas ir svarīgi vecākiem un skolēniem, jo pārsvarā tieši vasaras brīvlaikā notiek izglītības iestādes maiņa, tādēļ nepieciešams iesniegt un no skolas saņemt dažādus dokumentus, piemēram, izglītību apliecinošus dokumentus, izglītību apliecinošu dokumentu dublikātus, izziņas, atbildes uz iesniegumiem. Vasarā skolā ir jārisina arī daudzi iekšējie jautājumi, tostarp saistībā ar gatavošanos jaunajam mācību gadam, jāpieņem darbā pedagogi, jāorganizē pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveide, jāveic remonts u. c.

Izglītības kvalitātes valsts dienesta skatījumā skolas dibinātāja un skolas direktora pienākums, nodrošinot skolas darbību sabiedrības interesēs un ievērojot labas pārvaldības principu, kā arī Valsts pārvaldes iekārtas likuma 33. pantā noteikto, ka iestādes vadītāju aizvieto nākamā zemākā amatpersona, ņemot vērā, ka iestādes vadītājam jāapstiprina amatpersonu aizvietošanas kārtība, ir noteikt kompetentu aizvietotāju katrā skolas direktora prombūtnes gadījumā.

Skolas direktoram sadarbībā ar dibinātāju ir jāizvērtē, kā tiks nodrošināta skolas darbība viņa prombūtnes laikā un kuram no izglītības iestādes darbiniekiem var uzdot izglītības iestādes vadītāja pienākumu pildīšanu, kā arī jānosaka izglītības iestādes darba režīms vasaras brīvlaikā.

Lai rastu optimālu risinājumu skolas darbības nepārtrauktībai, ir svarīgi jau laikus plānot ikgadējos apmaksātos atvaļinājumus, tostarp skolas direktora atvaļinājumu un aizvietošanas kārtību. Ņemot vērā, ka skolas direktors ir atbildīgs par tās darbību, viņa pienākums ir arī izvērtēt darbinieku zināšanas un profesionālās kompetences, lai norīkotais direktora aizvietotājs spētu nodrošināt atbilstīgu izglītības iestādes darbību.

Aizvietotājam ir jābūt kompetentam izglītības iestādes darbības jautājumos, tostarp nepieciešamās informācijas sagatavošanā un sniegšanā tagadējiem un topošajiem skolēniem, vecākiem un citiem interesentiem.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas