E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11880
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Atkritumi
1
1

Vai ir jāizved atkritumi, ja mājā neviens nedzīvo?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. aprīlī, 2017
Lillija

Labdien! Sakiet, lūdzu, ja ir māja īpašumā, bet tajā neviens nedzīvo, vai ir obligāti jāslēdz līgums par atkritumu savākšanu ar atkrituma apsaimniekotāju? Kas ir tiesīgs noslēgt šo līgumu – ēkas īpašnieks vai jebkura persona?

A
atbild:
26. maijā, 2017
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Laura Jansone, Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

Lai vienotos par atkritumu apsaimniekošanas izņēmuma gadījumu, ja ir iespējams pierādīt, ka nekustamais īpašums nav apdzīvots un netiek arī izmantots, tā īpašnieks ar savu ierosinājumu var vērsties savā pašvaldībā un pie atkritumu apsaimniekotāja.

Pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīcībā esošās informācijas, ir pašvaldības, kurās ir iespēja saņemt izziņu par minimālā atkritumu izvešanas biežuma samazinājumu. Vēl viena iespēja, kā pašvaldības risina šo jautājumu, ir iegādāties priekšapmaksas atkritumu maisus, ja attiecīgās pašvaldības saistošajos noteikumos par atkritumu apsaimniekošanu ir paredzēta tāda iespēja. Tādā veidā iedzīvotājs jau ir samaksājis par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem un vienojas ar atkritumu apsaimniekotāju par atkritumu izvešanu pēc pieprasījuma, vai pats nogādā atkritumu maisus atkritumu apsaimniekotāja noteiktās vietās.

Vienlaikus jāatzīmē, ka līguma par atkritumu apsaimniekošanu noslēgšana ir katra nekustamā īpašuma īpašnieka pienākums. Līgumu par atkritumu apsaimniekošanu ir tiesīgs slēgt nekustamā īpašuma īpašnieks, valdītājs, lietotājs, apsaimniekotājs vai tā pilnvarotā persona.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 98 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas