E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3304
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Ja nepieciešams anulēt ziņas par personas deklarēto dzīvesvietu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. decembrī, 2013
Aivars

Labdien! Situācija sekojoša: man ir privāts dzīvoklis, kurā ir deklarēti divi cilvēki, es un mana nu jau bijusī draudzene. Pirms pieciem mēnešiem pašķīrāmies, bijusī draudzene dzīvo citā dzīvoklī, tomēr reģistrācijas adrese joprojām nav mainīta. Vai es vienpersoniski kā dzīvokļa īpašnieks varu šo cilvēku izrakstīt no viņas deklarētās dzīvesvietas - sava dzīvokļa? Vai tas ir izdarāms elektroniski ar interneta palīdzību? Kādi dokumenti nepieciešami, lai veiktu šādu procedūru? Paldies.

A
atbild:
16. decembrī, 2013
Laura Platace
LV portāls

Ja mājoklī ir deklarēta persona, kam nav tiesiska pamata tajā dzīvot, mājokļa īpašniekam ir tiesības lūgt anulēt ziņas par personas deklarēto dzīvesvietu. Lai to izdarītu, mājokļa īpašniekam ir jāraksta iesniegums, kas jāiesniedz savā pašvaldībā. Vairākām pašvaldībām ir izstrādātas īpašas veidlapas, kas jāiesniedz, lai anulētu ziņas par kādas personas deklarēto dzīvesvietu. 

Iesniegumā jānorāda iespējami detalizētāka informācija, kas palīdzētu pašvaldībai pieņemt lēmumu. Noteikti jānorāda personas, kurai lūdz anulēt ziņas par deklarēšanos dzīvesvietā, vārds, uzvārds un personas kods; adrese, no kuras vēlas izdeklarēt personu, un pamatojums, kāpēc vēlas to darīt. Kā pamatojums var būt Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 12.pants, kas paredz, ka ziņas par personas deklarēto dzīvesvietu tiek anulētas, ja dzīvesvietas deklarētājs vai viņa likumiskais pārstāvis, vai dzīvesvietas deklarētāja vai viņa likumiskā pārstāvja pilnvarota persona, deklarējot dzīvesvietu, sniegusi nepatiesas ziņas vai ja attiecīgajai personai nav tiesiska pamata dzīvot deklarētajā dzīvesvietā

Iesniegumu pašvaldībai var nodot personīgi, nosūtīt pa pastu vai iesniegt elektroniski, ja tas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu. Pēc iesnieguma saņemšanas pašvaldība uzaicinās iesnieguma iesniedzēju sniegt paskaidrojumu un pēc uzklausīšanas pieņems lēmumu par deklarētās dzīvesvietas anulēšanu. 
Plašāks skaidrojums ir pieejams rakstā „Kā anulēt ziņas par personas deklarēto dzīvesvietu”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas